StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg START PLAY-OFF2 COMPLEET GEMIST.

Waasland-Beveren begon zaterdagavond nagenoeg met zijn sterkste ploeg aan de eerste wedstrijd van play-off II op het veld van Sint-Truiden en alhoewel vooraf de nodige beloften werden gemaakt over een aantal jonge gasten die in deze seizoensepiloog een kans zouden krijgen, viel er wel iets voor te zeggen dat Janevski met zijn meest beschikbare typeploeg naar Staeyen vertrok. De clubleiding had immers de hoop uitgesproken ditmaal zijn huid duuur te verkopen in play-off II en zo lang als mogelijk een rol van betekenis te willen vervullen. Na zaterdagavond mogen we daar al een serieus vraagteken achter plaatsen, want de vertoning die Waasland-Beveren gisterenavond op het kunstgras van Staeyen bracht was beschamend. Wat mij betreft (en ik was dan nog bij de gelukkigen die de wedstrijd op visite op televisie volgde) had deze selectie reeds over 3 weken met vakantie kunnen vertrekken. Wat een rotmentaliteit toch van wat men bezwaarlijk "profvoetballers" noemt. Gooi er volgende week tegen Union maar meteen Goblet, Cauffriez, Nys, Van Remoortere, Ndiaye enz in Cedo ???
br> In de eerste helft viel er amper iets te beleven in het sfeerloos stadion van STVV. Een verdienstelijke plaatsbal naast van Camaho was het enige noemenswaardige Waaslands gevaar en alhoewel ook Köteles een rustige avond beleefde, was Sint-Truiden toch de ploeg met de meeste drang naar voor. Voor die ingesteldheid werden de Limburgers na rust vroeg beloond met een intikker op naam van Stef Peeters in de 50ste minuut. Meteen daarna kreeg Gano een uitgelezen kans om de bezoekers weer langszij te brengen, maar de poging van Zinho strandde onder het licham van de Truiense sluitpost. Vanaf dat moment kon de thuisploeg rustig het spel controleren en W-B slaagde er nooit in de tegenstander het leven zuur te maken. Besus in de 71ste minuut en Pieter Gerkens in de 85ste minuut op strafschop mochten de eindstand met goed vinden van een ontstellend zwak Waasland-Beveren tot 3-0 aandikken.

Op Staeyen verliezen hadden we dit seizoen al eerder gedaan, maar de manier waarop deze nederlaag tot stand kwam deed pijn aan de ogen. Gelukkig was er in onze groep nog een grotere verrassing, want het sympathieke en bescheiden Union uit 1B liet Mechelen met 3-0 kansloos. Zou Lierse deze namiddag voor een vergelijkbare stunt kunnen zorgen ? Alvast een gemiste kans voor W-B om volgende week zaterdag tegen het Union van Gustje zijn ambitie in play-off II voor eigen publiek kracht bij te zetten. Volgens de verslaggever op televisie waren er een 40tal supporters van W-B in Sint-Truiden en wanneer ik deel zou uitmaken van het bestuur liet ik de spelers de tickets van die 40 fans terugbetalen uit eigen zak.

Patrick Van Wesemael.