StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het moet niet gekker worden in groepA van play-off II.
Het was me wat in groepA van play-off II dit weekend. Dat STVV of W-B of beiden punten zouden verliezen in hun onderlinge duel stond als een paal boven water natuurlijk, maar dat Mechelen een pak slaag zou krijgen bij Union en Lierse de maat zou nemen van Standard, daar hadden wellicht de betrokken clubs, zowel in het winnende als verliezende kamp, niet op gerekend.
KV zou via po2 een nieuwe kans krijgen om het op de laatste speeldag ontglipte po1-ticket en kans op een Europees ticket alsnog recht te zetten en bij Standard liep er dit seizoen zoveel mis dat we zelfs niet verbaasd zouden mogen opkijken van de nederlaag op het Lisp, maar toch !
Door deze verrassende ontwikkelingen op speeldag 1 zou het zo maar kunnen dat Waasland-Beveren volgend weekend mits winst tegen het knap spelend Union, een nieuwe kans krijgt om zijn compleet gemiste start nog enigsinds ongedaan te maken. Meer zelfs, wanneer Standard (thuis tegen STVV) en Mechelen (thuis tegen Lierse) nog een minimum aan eergevoel willen tonen ten opzichte van hun supporters (en daar hoort natuurlijk ook Waasland-Beveren bij), is het best mogelijk dat na afloop van speeldag 2 de 6 ploegen in groepA samen aan de leiding staan met 3 punten.

* Mooi gebaar van Waasland-Beveren.
Vorige week werd het contract van Floriano Vanzo tot medio 2020 open gebroken en dat moet een fantastisch deugddoende vaststelling zijn geweest voor de dit seizoen zeer onfortuinlijke belofteninternational. Een blessure komt nooit gelegen en wanneer het er een is zoals die van Floriano Vanzo die hem nagenoeg een heel seizoen van de velden hield, is dat een puur drama.
Flor stond bovendien voor het jaar van de bevestiging en leek die verwachtingen goed in te lossen met als bekroning zijn oproeping voor de nationale beloftenploeg. Het noodlot sloeg echter toe en Vanzo kreeg niet de kans een voor hem in gunstige zin evoluerend seizoen verder te zetten door een zware kruisbandblessure. Drama voor de speler in kwestie, maar ook natuurlijk voor Waasland-Beveren dat van de ene op de andere dag een basisspeler voor het grootste gedeelte van het seizoen zag uitvallen.
Met de fantastische hulp van onze medische staf en dankzij het enorm doorzettingsvermogen van Flor zelf knokte Vanzo, dag na dag, week na week en maand na maand terug. Het moet een eindeloze en eenzame weg zijn geweest, maar de beloning staat nu voor de deur. Vanzo is ondertussen aan het lopen en zonder noemenswaardige tegenslagen kan Floriano bij het begin van volgend seizoen eind juni weer aanpikken bij de groep wanneer die begint aan de voorbereiding en dat moet een geweldige ervaring worden voor deze sympathieke Italo-Belg. Maar er is meer : de club Waasland-Beveren heeft zijn respect voor zijn moedige en eenzame strijd, evenals het vertrouwen in Vanzo's sportieve mogelijkheden, uitgedrukt in een contractverlenging tot medio 2020 en dat is wat mij betreft een bijzonder knap menselijk gebaar ten opzichte van een voetballer die door de geciteerde pech niet in de mogelijkheid is op te komen/verdedigen van zijn sportieve kwaliteiten.
Overigens, laat ons hopen dat Vanzo weer snel de "oude" kan worden en dan ben ik er van overtuigd dat Waasland-Beveren als eerste van de Jupiler Pro League clubs een prima transfer heeft gerealiseerd. Bedankt W-B, proficiat Flor !

PVW.