* Moest terugdenken aan 20 jaar geleden.
Ik zat maandagavond naar de lokale televisie RTV te luisteren waar een reportage werd gedraaid over de kampioenstitel dit weekend van de fusieclub Turnhout. En plots moest ik terugdenken aan een onvergetelijke wedstrijd van KSK Beveren 20 jaar geleden in datzelfde Villapark van Turnhout. De moeizame 1-2 overwinning van SKB na goals van Lambert Smid op penalty en Yves Essende op slag van rust, was goed voor de kampioenstitel van SK Beveren in de tweede klasse. Toen Mateso voor Turnhout kort voor tijd de aansluitingstreffer lukte voor de thuisploeg beloofden het nog enkele benauwde minuten te worden voor de talrijk meegereisde Beverse supporters, maar uiteindelijk slaagde Paul Theunis er in met zijn team de hoogste onderscheiding in de wacht te slepen en dat was best een huzarenstukje van een elftal dat zeker niet overliep van kwaliteit. Meer hierover binnenkort in de rubriek "memorabele wedstrijden KSK Beveren" waar Geert momenteel de hand legt aan een een miniserietje van 3 wedstrijden en dat zijn toevallig de laatste drie matchen van het betreffende kampioenenjaar.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue was dit weekend vrij in de derde provinciale Oost-Vlaanderen, maar in de amateurreeksen werd er wel gevoetbald. In de tweede A stonden met Bornem en Sint-Niklaas 2 streekploegen tegenover mekaar op Breeven en ook het eindresultaat (2-2) zag er best vriendelijk uit. Pittig detail : Bornem is de nieuwe club van de Beverse oud-speler Robby Buyens en tegenstander Sint-Niklaas is de club waar Robby in november van vorig jaar werd bedankt voor bewezen diensten. Een paar kilometer verder stond zaterdagavond met Temse-Knokke een topper op het programma, maar de nieuwe club van Bart Selleslags (hij gaat er pas vanaf volgend seizoen aan de slag) moest nipt de duimen leggen (1-2) tegen de leider.