StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Na een onderbreking van enkele weken nemen we opnieuw de draad op met sportief manager Danny De Maesschalck en die klonk een paar dagen na de povere vertoning in Sint-Truiden nog altijd zeer aangeslagen.
Danny : "Dat was niet enkel voor de supporters een zware ontgoocheling. Beneden alle peil !"

Logische vraag, hoe kan dat ?
Danny : "Decompressie kan een gedeelte van de oorzaak zijn, maar er wordt toch beroepsernst verwacht van de spelers en daarvan heb ik op het veld weinig gemerkt zaterdagavond."

Ook Standard op Lierse, Mechelen in Union en Eupen tegen Roeselare hadden het lastig en zelfs STVV was in de eerste helft niet goed. Kunnen profs zich onvoldoende opladen voor dit soort verplichte nummertjes ?
Danny : "Indien we de juiste oorzaak hadden gekend was het ons uiteraard niet overkomen. Blijkbaar hebben sommige jongens het moeilijk om aan deze opdrachten met de goeie ingesteldheid te beginnen. Is die 100 procent focus er niet wordt het lastig en is een goed resultaat verhopen onrealistisch."

Ziet men zoiets aankomen in de voorafgaande week ?
Danny : "Eigenlijk niet, want de trainingsarbeid en beleving was in orde. Er zijn soms trainingen waar die beleving wel eens minder is, maar dat was nu niet het geval wat de pil des te bitter maakt."

Heeft de onderbreking te lang geduurd ?
Danny : "Men kan verzachtende omstandigheden blijven zoeken, maar die zijn ontoereikend om het gehaalde niveau als excuus te aanvaarden. Het was geen kwestie van kantje boordje, we zaten gewoon ver beneden ons realistische niveau."

Worden de spelers daarop aangesproken ?
Danny : "De trainer heeft een tiental minuten na de wedstrijd in de kleedkamer de groep toegesproken en op hun verantwoordelijkheden gewezen. Daar is inderdaad niet te lang mee gewacht."

Was het een bewuste keuze om in Sint-Truiden met onze zo goed als sterkste ploeg aan te treden ? Play-off II goed inzetten, daar had ik wel begrip voor, maar het pakte anders uit.
Danny : "Dat was inderdaad een bewuste keuze van onze trainer en spijtig genoeg is de vaststelling dat er kostbare tijd is verloren gegaan, want ondanks de aanwezigheid van alle titularissen hebben we er niks van gebakken. Geen vooropgestelde punten en evenmin kansen voor spelers die we graag hadden gezien. Wat mij betreft een zwarte zaterdag."

De volgende wedstrijd komt er zaterdag aan met Union als tegenstander en het klinkt wat synisch na een wanvertoning zoals die in Sint-Truiden, maar door de bizarre resultaten in onze groep volstaat een overwinning om weer helemaal mee te doen.
Danny : "Dat klopt en los van andere uitslagen kan na 1 speeldag deze minicompetitie onmogelijk beslecht zijn. Wij verwachten naar prestatie toe een reactie van de groep en in dat opzicht is het misschien goed dat Standard en Mechelen ons hebben gewaarschuwd voor het niveau van Union en Lierse. Dat excuus kunnen de spelers alvast niet meer inroepen als het ook zaterdag fout loopt. Door de competitiehervorming ligt het niveau van eerste klasse B onmiskenbaar een stuk hoger dan de vroegere tweede klasse."

Heel wat Jupiler Pro Legueploegen hebben hun oog laten vallen op Nicolas Rajsel van Union en ik las ergens dat zijn huidige waarde op 600.0000 Euro wordt geschat. Geen spek meer voor onze bek ?
Danny : "Als dat bedrag juist is klopt ook uw concluzie. We hebben inderdaad Rajsel in onze bestanden zitten. Voor Union en Lierse is het een uitstekende zaak dat jongens als Rajsel en Benson met opmerkelijke prestaties hun marktwaarde optrekken."

Zaterdag op televisie werd verteld dat er zondag gesproken zou worden met Janevski.
Danny : "Dat is ondertussen gebeurd. Er is geen concrete datum afgesproken voor een volgend onderhoud, maar het dossier nadert zijn eindfase en ligt nu op de tafel van de directie. Ik verwacht hierin eind volgende week een doorbraak (doorgaan of de samenwerking stop zetten."

Komen de resultaten van play-off II nog in aanmerking voor de beoordeling van Janevski ?
Danny : "In geen geval, want dan zijn we weer een maand verder."

Patrick Van Wesemael.