StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB W-B IS GEWAARSCHUWD.

Of het nu de reguliere competitie is of een variant, aan elke vorm van competitie waaraan Waasland-Beveren deelneemt slaagt het er maar niet in een goeie start te nemen. Ik wou eigenlijk schrijven, slaagt het er niet in zich tijdig op te laden om een goeie start te nemen, maar bij de competitiestart wordt vaak als excuus gebruikt dat de kern (en meestal gaat het over enkele basisspelers) niet op tijd onder contract lag. Daar kunnnen/moeten we wel wat begrip voor opbrengen, maar voor de wanprestatie van zaterdag jl. op Stayen worden geen excuses aanvaard. Onbegrijpelijk dat spelers na 3 weken competitiestop zo lamlendig voor de dag komen in een wedstrijd waarvan de supporters verwachten dat het wegvallen van de stress bevrijdend zou werken. Of halen onze spelers juist hun motivatie uit het voelen van een spreekwoordelijke mes op de keel ?

Bestuur, technische staf en supporters verwachten zoals jullie konden lezen in "de visie van Danny" morgen van de spelers een antwoord op de zwakke prestatie van vorig weekend in Sint-Truiden.
Waar Cedomir Janevski op Stayen nog het vertrouwen gaf aan de beschikbare titularissen, mag worden verwacht dat het elftal wat zaterdag Union partij geeft een aantal jonge gasten zal bevatten.
Geen idee over hoeveel en wie, maar de les na STVV moet ongetwijfeld zijn dat een gemotiveerde jonge gast tot minstens evenveel in staat moet zijn dan een uitbollende titularis.
Bovendien is het sympathieke Union de ideale tegenstander om voor eigen publiek een charmenoffensief te ondernemen en dan bedoel ik met "ideaal" allerminst het onderschatten van de tegenstander, want daarvoor heeft KV ons inmiddels gewaarschuwd. Union is immers in de eerste plaats een tegenstander die wil voetballen en voetballen ook toelaat. Technisch een prima elftal en prettig dat bij de bezoekers een drietal gezichten rondlopen met een Bevers verleden. Gustje Da Silva behoort samen met o.a. Nicolas Rajsel tot de smaakmakers van de Brusselaars. Getjan Martens is een certitude in de defensie, maar Aoulad kan voorlopig niet altijd rekenen op een basisplaats.

Het ziet er naar uit dat groepA van play-off II de meest boeiende wordt, want afgaande op de resultaten van vorig weekend vallen nieuwe verrassingen niet uit te sluiten. Het gevolg van die verassingen is dat, indien die zou bestaan, de sportieve logica op speeldag 2 wordt gerespecteerd, we na dit weekend een heel speciaal klassement te zien krijgen, nl. alle 6 ploegen met 3 punten. Ik zou er mijn geld niet meteen op durven zetten, maar onmogelijk is het zeker niet.

Tot slot nog meegeven dat er tijdens de 5 thuiswedstrijden van play-off II, door een samenloop van omstandigheden, geen footlunches worden geserveerd in het Themacafé. Het personeel van het Themacafé hoopt jullie uiteraard vanaf volgend seizoen weer bij hun trouwe gasten te kunnen verwelkomen.

Patrick Van Wesemael.