Zelfs de schijn ophouden dat Waasland-Beveren nog iets van play-off II wil maken is zaterdagavond niet gelukt. Een fris en monter voetballend Royal Union heeft dik verdiend met niet eens overdreven cijfers de vloer aan geveegd met een tamme thuisploeg die enkel na de 0-1 van de bezoekers kortstondig de indruk gaf een vuist te kunnen maken. Voor de tweede opeenvolgende keer lijkt het er op alsof de clubleiding een confliktsituatie zoekt met een trainer die de ploeg in eerste klasse heeft gehouden en hem niet te geven wat zo mogelijk nog belangrijker is dan geld, nl. het vertrouwen om ook volgend seizoen samen in zee te gaan. Eerder ontstond een vergelijkbare situatie met Stijn Vreven die uiteindelijk zou leiden tot zijn ontslag in de loop van afgelopen seizoen.

Met de op het hoogste niveau debuterende Bert Put als scheidsrechter, een op wraak belust W-B, een van vertrouwen blakend Union en een prachtig weertje, waren bijna alle factoren aanwezig om een leuke pot voetbal te verwachten.
Alleen de Beverse fans hadden blijkbaar het voorgevoel dat het kalf al in Sint-Truiden was verdronken, want zij bleven massaal weg gisterenavond.
Olivier Myny met een schot over zorgde voor het eerste gevaar uit de partij, maar toen al had Union getoond dat het naar de Freethiel was afgezakt om te bewijzen dat de 3—0 tegen Mechelen geen toevalstreffer was en die positieve ingesteldheid werd in de negentiende minuut beloond met de eerste keer een gewezen Freethielboy Gertjan Martens aan het kanon. W-B schrok wakker en Myny reageerde opnieuw, maar de gelijkmaker kwam er toch in de 24ste minuut na een mooie combinatie Cerigioni-Seck en Gano die het matig keeperswerk van de Brussels portier in de rebound makkelijk kon afstraffen. De Beverse opleving was van korte duur, want na de gelijkmaker viel het weer helemaal stil en nam Union het commando over met in de 39ste minuut de 1-2 van centraal verdediger Morren na zwak verdedigen van Buatau waardoor de rust werd bereikt met een beschamende 1-2 achterstand.

Wie dacht dat we na een zeer povere eerste helft het ergste hadden gehad sloeg de bal mis. De thuisploeg slaagde er niet in en ondanks enkele wissels, een deftige aanval op poten te zetten. Volkomen verdiend liep het stamnummer 10 in de laatste 20 minuten verder uit tot 1-4 met in de 68ste minuut de 1-3 van wederom een ex-Freethieler Aoulad. Twee minuten later zette de beste man op het veld Nicolas Rajsel de kroon op het werk met de schitterende 1-4, al moet gezegd dat Köteles bij 3 van de 4 tegengoals niet vrijuit ging.
De tweede opeeenvolgende wanprestatie van Waasland-Beveren dat reeds na 2 speeldagen zijn eindronde compleet heeft vergald. Er wachten de clubleiding, de spelers en de technische staf nog een aantal bijzonder vervelende weken, maar het heeft er alle schijn van dat de supporters het hebben gehad voor dit seizoen. Wat een contrast toch met bv. STVV waar snel klare wijn werd geschonken ivm de toekomst van trainer Leco en waar de spelers nog alles uit de kast blijven halen, goed wetende dat Europees voetbal wellicht niet haalbaar is, van een prima mentaliteit gesproken !
En over Europees voetbal gesproken, we "moeten" dit seizoen nog wel eens naar het Koning Boudewijnstadion, maar gewoon voor de terugwedstrijd tegen Union !