StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ben eens benieuwd !
Union kwam afgelopen zaterdag op vorstelijke wijze Waasland-Beveren de loef afsteken met een klinkende en dik verdiende 1-4 overwinning. Niet eens overdreven cijfers voor een knap voetballend geheel met in zijn rangen een drietal ex-Beverenspelers waarvan er 2 (Gertjan Martens en Aoulad) de weg naar de nette vonden. Maar er lopen wel meer goeie voetballers rond bij Union met als meest in het oog springend Nicolas Rajsel die net voor de rust al bijna de 1-3 maakte, maar vooral de vierde en laatste goal van de bezoekers op naam van diezelfde Rajsel was een pareltje.
Misschien is die speler ondertussen al lang geen spek meer voor onze bek, maar wat in het verleden wel eens vaker voorkomt is dat clubs die een forse nederlaag leiden tegen een vereniging uit een lagere reeks zoals nu Union, aan het einde van dat seizoen graag willen shoppen bij die ploeg uit in dit geval 1B. Op zichzelf kunnen we niks hebben tegen het aantrekken van talent uit de eigen Belgische lagere reeksen, maar vaak komen die spelers tot die goeie prestatie als onderdeel van een goed elftal en wanneer zij daaruit worden geplukt wordt het toch dikwijls een ander, lastiger verhaal. Benieuwd dus of er volgend seizoen een speler van Union de kleuren van W-B zal verdedigen en mocht dat zo zijn weten jullie alvast (spijtig genoeg) waarom, want het pak slaag heeft bij heel wat supporters pijn gedaan in de wetenschap dat verliezen deel uitmaakt van de sport, maar de manier waarop een wereld van verschil kan uitmaken. Trouwens, ik hoorde na afloop van de wedstrijd op Sporza Radio een interview met doelpuntemaker Gertjan Martens en was dat een verademing om naar te luisteren. Bijzonder rustig, correcte wedstrijdanalyse en o zo stevig met beide voeten op de grond. Een gast met een mening die iets te zeggen heeft en die als sterke wapen van Union verwees naar de kleedkamer. Dat ze daar bij W-B maar eens goed over nadenken ?

* Voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue won zondag in het bijzijn van een 200tal supporters vrij gemakkelijk op het veld van Wichelen, maar omdat achtervolger St.-Gillis Dendermonde ook met de volle inzet terugkeerde uit Kieldrecht, blijft het verschil 3 punten in het voordeel van de Waaslanders.
Yellow Blue heeft volgend weekend voldoende aan een puntje thuis tegen Belsele Sint-Niklaas dat onderin de rangschikking staat om de kampioenstitel bij te mogen schrijven en zonder vooruit te lopen op de zaken en het vel van de beer te verkopen vooraleer hij geschoten is, moet dat zeker lukken.
In de tweede amateurreeks A speelde Bornem 0-0 gelijk bij Gullegem, terwijl de toekomstige club van Bart Selleslags (Temse) met 2-1 in carnavalsstad Aalst verloor. Sint-Niklaas blijft goeie met mindere momenten afwisselen en verloor voor eigen supporters met 0-1 van Harelbeke.

PVW.