StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

kris2 UIT DE KEUKEN VAN HET KASSEIBAANTJE.


* Het is in de Kuip Kris !
Terwijl Feyenoord zondagnamiddag in Zwolle kostbare punten verloor in de kampioenschapsrace met Ajax, zette een lid van de Freethielvrienden Bornem een fantastische prestatie neer in de 37ste editie van de marathon van Rotterdam. Kris Meersman presteerde het om in een zon overgoten Rotterdam (22 graden was het) 42.195 km (beter bekend als een marathon) tot een goed einde te brengen. Nu hebben de Freethielvrienden met onze penningmeester Danny Michiels al een stukje marathongeschiedenis geschreven (Danny heeft er al een zestal opzitten), maar voor Kris was het de eerste keer in zijn leven dat hij deze uitdaging aanging en wat geweldig dat het meteen een schot in de roos werd. Niet meer of minder dan "uitlopen" was het opzet van de uitdaging waar hij een jaar geleden alleen nog maar van kon dromen (het moet niet altijd van U zijn hé Ingeborg!). Zondag 9 april 2017 werd die droom werkelijkheid, want na 4 uur, 45 minuten en 38 seconden bereikte Kris de aankomstplaats en dat is gezien de ongunstige weersomstandigheden van dat moment (veel te warm) en de weinige marathonervaring die Kris heeft, een prestatie om U tegen te zeggen. Nu heeft Kris geen uitzonderlijke prestatie neergezet, want liefst 13063 kanjers van de 15450 lopers die aan de start verschenen brachten dit huzarenstukje feilloos voor mekaar, maar het mooie aan dit meesterwerkje is dat Kris zich weliswaar goed verzorgd (daar heeft ook Ingeborg haar aandeel in), maar dat hij net zoals de meesten onder ons, een echte levensgenieter is die wat graag zijn pintje meedrinkt en niet past voor een knapperige portie frieten of een lekkere hamburger (ik kan er over meespreken, ge zult maar de pech hebben dat hij naast U aan tafel zit).
Ondanks die geneugden van het leven is hij er dus in geslaagd met een voorbereiding van een maand of 4 deze formidabele stunt te realiseren en daarvoor in naam van alle Freethielvrienden, een dikke proficiat Kris en ook aan Ingeborg die je ongetwijfeld, zowel in de voorbereiding als de dag zelf, bijzonder heeft gesteund op de moeilijke momenten die er vast en zeker zijn geweest gedurende die meer dan 42 zware kilometers. Ik veronderstel Kris dat ik op de tribune in Beveren wat meer plaats zal hebben voortaan naast mij nu je enkele kilo's kwijt bent, maar de Freethielvrienden nemen het op hun verantwoordelijkheid daar snel iets aan te doen, te beginnen al volgende week maandag tijdens de Paasbrunch. Knap gedaan man !!! Weet je overigens dat je Ingeborg flink hebt doen verschieten toen je bij aankomst fel uitgeput de wens uitdrukte "nooit meer" daarmee doelend op een tweede marathon, terwijl uw vrouwtje weer aan iets anders dacht natuurlijk !
Als iets lukt zeggen we wel eens, "het is in het bakje", maar in uw geval moet ik misschien zeggen, "het is in de Kuip", want dat is de naam van dat fantastisch stadion in Rotterdam dat nostalgie ademt van onder tot boven.
kris1

Patrick Van Wesemael