Goblet en Caufriez waren zaterdagavond de voornaamste nieuwkomers in het elftal van Janevski voor de tweede thuiswedstrijd in play-off II met KV Mechelen als tegenstander.
Op de soap Köteles kom ik ongetwijfeld later deze week nog eens terug.
Een handvol Beverse supporters was naar de Freethiel afgezakt en die zagen de thuisploeg beginnen zoals er een week geleden tegen Union werd afgesloten, dramatisch ! Het duurde dan ook niet lang of KV dat zonder één echte aanvaller was gestart (die vaststelling lokte bij de commentator de critische bedenking op dat W-B zo gemakkelijk goals incasseert dat het voor KV misschien wel zou lukken zonder spitsen, kwam al in de zevende minuut op voorsprong. Veel te driest inkomen van debutant Caufriez en Uros Vitas liet vanop de stip Goblet kansloos. Een nieuw dieptepunt leek in de maak, want Waasland-Beveren kreeg geen poot aan de grond en KV was baas in alle geledingen, zonder echter Goblet op de proef te stellen. In het slotkwartier van de eerste helft stak de thuisploeg de neus aan het venster en vooral vanaf de 40ste minuut kwamen de kansen vlot aanrollen waardoor de bezoekers gevleid met 1-1 mochten gaan rusten. In de 40ste minuut immers pakte Jens Cools (vorige week nog onbegrijpelijk op de bank gestart) uit met een schitterend vluchtschot waarop Coosemans kansloos was (nog net iets voller geraakt dan zijn prachtige treffer tegen Anderlecht). Dat die voorsprong er niet kwam halverwege was omdat Michel (voor de gelijkmaker) en Gano (kort erna) veel beter moesten doen met de aangeboden kansen.

Meteen na de herneming ging W-B nog even door op zijn elan en hing de 2-1 enkele minuten in de lucht maar het doelpunt viel aan de overkant na mistasten op het Beverse middenveld en het was Jaadi die de Mechelaars weer op het goeie pad zette. Ditmaal hadden de mannen van W-B geen pasklaar antwoord en het was wachten tot halverwege de tweede helft toen Aaron Dhondt scherp inviel en een tikkeltje meeval ontbeerde bij een tweetal zeer verdienstelijke pogingen.
Het bleef dus bij een licht gevleide overwinning voor de Kakkers die samen met STVV tot op één puntje naderen van koploper Union dat vrijdagavond al zeer knap Standard op 2-2 hield.
Wat is het overigens een genot om dat Union aan het werk te zien ! Het voetbalplezier spat er van af en het deed pijn aan de oren de samenvatting of rechtstreekse uitzending van W-B - KV op televisie te aanhoren, want dat leken wel beelden uit een Europese wedstrijd zonder publiek. Ik ga er van uit dat er morgen meer Beverse fans aanwezig zijn op de Paasbrunch van de Supportersfederatie dan zaterdag op de match tegen KV.

Een lichtpunt zaterdagavond was ongetwijfeld de gesmaakte invalsbeurt van Aaron Dhondt die gedreven en met vertrouwen stond te voetballen. Overigens, de wedstrijd was niet eens zo slecht met wisselende kansen en de 1-2 eindstand had er net zo goed andersom kunnen uitzien. In de slotfase moest Rudy Camacho nog met direct rood naar de kant zodat Maximiliano Caufriez wellicht volgende week mag blijven staan.