StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MINSTENS EEN NUL VAN DE TABELLEN VEGEN.

Er zijn 3 speeldagen afgewerkt in play-off II en nog voor halverwege lijkt het kaf al van het koren gescheiden. STVV, Union en Mechelen beschikken over de beste papieren om groepswinnaar te worden, maar omdat revelatie Union geen Europese licentie aanvroeg, lijkt het een strijd te worden tussen KV en STVV. Er moet al een klein wonder gebeuren wil Standard nog een rol van betekenis gaan spelen, maar voorlopig zitten de Rouches samen met W-B in het kamp van de verliezers. Een beetje tussen het kamp van de winnaars en de verliezers in bevindt zich Lierse dat als ploeg uit 1B meer dan behoorlijk zijn streng trekt, maar de Pallieters hebben de pech dat Union tot nu toe en volkomen terecht, met de meeste aandacht ging lopen.

Lierse speelde vorig weekend een zeer verdienstelijke partij op Stayen, kwam ook op een 0-1 voorsprong, maar moest al bij al de sportieve logica ondergaan. Het verloor met 2-1 dankzij een alweer uitblinkende Genkse huurling Gerkens.
Voor zowel Lierse als Waasland-Beveren volgen nog 7 wedstrijden die voor de supporters zich niet meteen aankondigen als interessant of om naar uit te kijken, maar het zijn wel nuttige wedstrijden om als club mee op de experimentele toer te gaan en dat klinkt hopelijk als muziek in de oren van een aantal jonge gasten. Goblet, Caufriez en Aaron Dhondt mochten afgelopen weekend hun eerste play-off II-minuten maken en ik weet zeker dat die naar meer smaken voor betrokkenen. Of dat echt betrouwbare waardemeters oplevert is een andere vraag, maar ervaring op het hoogste niveau heeft men als jonge gast nooit te veel. Na zijn uitsluiting tegen KV kan W-B zaterdag geen beroep kunnen doen op Rudy Camacho. En alhoewel het klassement van W-B ondertussen van ondergeschikt belang is geworden, zou het wel fijn zijn dat het minstens één nul die iets verklapt over het aantal punten, uitwist.

Patrick Van Wesemael.