StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN HET KASSEIBAANTJE.


* Arne schuift aan op het podium bij Seppe en Marliese.
Geen idee of het toeval is, maar zodra de lente in het land is begint het te kriebelen bij de familie Meul-Smet uit Nieuwkerken. Het archief van onze website wist mij te vertellen dat zodra de maanden maart en april er aankomen, Seppe of Arne of beiden naar buiten willen, maar daar zullen de lange wintermaanden ongetwijfeld wel voor iets tussen zitten.
Door de jaren heen zijn in deze rubriek al heel wat leden van de Freethielvrienden bewierookt vanwege één of andere opmerkelijke sportieve prestatie en zo kon het gebeuren dat een optelsom van enkele knappe sportprestaties (badmintontornooi winnen en de 10 Miles van Antwerpen in een zeer keurige tijd afhaspelen) mij deed besluiten om Seppe tot meest polyvalente sportman van de Freethielvrienden te bombarderen. Maar Seppe heeft er sinds afgelopen Paasweekend een flinke concurrent bij voor wat betreft de categorie "meest polyvalente sporter" van de Freethielvrienden. Broer Arne die een paar jaar geleden ook al een bijzonder knappe tijd liep tijdens de 10 Miles van Antwerpen, destijds ook met gemak een partijtje badminton speelde en won, stapte zaterdag 15 april in het Nederlandse Valkenburg op de koersfiets voor de 150-kilometerversie van de Amstel Goldrace. Het werd een bikkelhard gevecht met de natuurelementen wind, regen, stijle hellingen en alsof dat nog niet genoeg was, ook brutte pech. Na 50 van de 150 af te leggen lastige kilometers brak immers een pedaal af van de fiets van Arne. Gelukkig was er in de buurt een materiaalpost waardoor Arne na een stukje weg terug, geholpen kon worden om vervolgens zijn traject verder te zetten en met succes. Een dikke proficiat Arne voor deze geweldige inspanning met ongetwijfeld ook een knipoog naar moeder Riet die achter de schermen en op 4 wielen paraat was in geval het ergens was fout gelopen, maar zeker ook naar liefje Laurien wiens aanwezigheid je vast heeft geïnspireerd tot zulke topprestatie. We zijn fier op je Arne ! En wat een schitterend podium kunnen de Freethielvrienden qua polyvalentie voorleggen, want veel eerder al smeet Marliese De Leeuw met de kogel en de discus alsof het pluimen waren. Nu ja, ik zit plots te denken, het is waarschijnlijk toch ook niet gemakkelijk om een pluim zover als een kogel of een discus te werpen !
Het staat je wel goed Marliese zo geflankeerd op de bune door 2 ferme kerels !
Of de ouders van die 2 knappe gasten eveneens sportief zijn aangelegd ?
Van Tony weet ik dat hij ooit brons pakte als tooghanger in het onderdeel 15 meter horden met Hoegaarden in de linker- en Vedeth in de rechterhand en Riet is al meer dan 25 jaar ijzersterk in het vast houden van zware boeken, een discipline die bij het grote publiek beter bekend is als boekhoudster.

Patrick Van Wesemael