Waasland_Beveren heeft zijn eerste overwinning in play-off II beet en het is waarschijnlijk geen toeval dat het er eentje op verplaatsing is. Lierse werd in het eigen Herman Vanderpoortenstadion na een doelpuntenrijke wedstrijd met 2-3 opzij gezet waardoor de Waaslanders na 4 speeldagen de laatste plaats overlaat aan Standard en met 3 punten naast de Pallieters in de rangschikking komt. Verrassende koploper blijft het sympathieke Union dat ditmaal met 0-1 aan het langste eind trok op het veld van Sint-Truiden.

Een fel vertimmerd Waasland-Beveren (Myny, Langil, Conte, Camacho en Buatu ) ontbraken om uiteenlopende redenen en de vele vervangers maakten in de eerste helft weinig indruk. Daarbij ook doelman Merveille Goblet die in de 23ste minuut zich compleet verkeek op een vrijschop-zwabberbal van Manuel Benson. Het enige wat de bezoekers daar tegenover konden stellen in de eerste helft was een schot over binnekant voet van Cerigioni. Op slag van rust plofte een bal van de Luxemburger Joachim nog op de paal zodat W-B goed weg kwam met de kleinste score halverwege.

De tweede helft leek aanvankelijk op hetzelfde gezapige tempo te verlopen als de eerste, maar dat was buiten een opnieuw hard werkende Seck gerekend.
Hij buffelde in de 51ste minuut de gelijkmaker binnen op een verre vrijtrap van Julian Michel. De derde goal van Seck dit seizoen en dat zijn er evenveel als rode kaarten. W-B rook bloed en ontketende Aleksandar Boljecvic lukte in de 67ste minuut na een knappe persoonlijke inspanning de 1-2. De Montenegrijn kon het niet laten zijn frustratie over te weinig spelen met een vuist aan Janevski te demonstreren. Even later liet Gano de 1-3 liggen en toen was het weer aan Goblet om een negatieve hoofdrol op te eisen door onoordeelkundig uit te komen met een penalty en de 2-2 van Tahiri tot gevolg (er waren toen 74 minuten gespeeld). Amper een minuutje later wiste Gano in twee tijden de missers van Goblet weg met de 2-3 eindstand. Merveille zelf voorkwam in blessuretijd de 3-3 van El Gabas na ditmaal wel goed uitkomen.

W-B pakte dus zijn eerste punten in play-off II en die zijn met de verplaatsing naar Standard van aanstaande dinsdag in het verschiet zeer welkom. Een stunt op Sclessin "zou" weer wat leven in de Beverse brouwerij kunnen brengen, maar als rode lantaarn eindigen in zijn groep, daar zitten de vurige fans van de Rouches niet op te wachten.