StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WIE WORDT DE BESTE VAN DE SLECHTSTEN ?

Met respectievelijk 2 en 3 punten uit 4 gespeelde wedstrijden hebben Standard en W-B niet enkel hun start van play-off II compleet gemist, ze zijn nog voor halverwege deze minicompetitie uitgeteld en dat heeft in de beide supportersclans voor ergernis en frustratie gezorgd. Het bescheiden Union kan ondertussen op de sympathie rekenen van zowat heel voetbalminnend België, terwijl STVV en KV Mechelen haast zeker onderling gaan uitmaken wie uiteindelijk de winnaar van Groep B partij zal geven, want Union heeft geen Euroepese licentie aangevraagd en speelt mee voor de lol en natuurlijk het prestige en dat blijkt geen slechte combinatie te zijn.

Standard kon tot nu toe in play-off II niet winnen, want het liet zowel thuis tegen STVV als in het Koning Boudewijnstadion in de absolute slotfase een voorsprong uit handen glippen. Zaterdag nog verloor het met het kleinste verschil in Mechelen waardoor de Rouches, misschien niet eens met tegenzin, de rode lantaarn hebben overgenomen van Waasland-Beveren. Voor dit Standard is het restant van play-off II een veel te lang verplicht nummer en een gesel voor de supporters. En waar het voor W-B de komende weken zaak is om wat spelers aan het werk te zien die in de reguliere competitie weinig aan de bak kwamen, kan Standard op dat vlak een drietal elftallen tussen de lijnen sturen morgenavond gezien het ruim aanbod waarover de opvolger van Jankovic kan beschikken. Nu al is geweten dat er een bus spelers zal vertrekken op Sclessin, maar aan de andere kant van de Maas staan ongetwijfeld nu al een aantal containers klaar met opvolgers. Wie er ook de sportieve scepter zal zwaaien bij Standard, in zulk een onstabiel klimaat blijft het bijna ondoenbaar de Rouches op iets langere termijn tot vaste waarde in play-off I te laten terugkeren. Jammer natuurlijk, want Sclessin is een begrip in het Belgisch voetbal en een ploeg die nooit zou mogen ontbreken wanneer er voor de prijzen wordt gespeeld. Hoe zou het overigens zijn met Renaud Emond ? Zou die al spijt hebben gehad de stap naar Sclessin te hebben gezet ? Twee verloren jaren ? Eigenlijk wel en wat had hij zich populair kunnen maken op de Freethiel !

Waasland-Beveren heeft zaterdag de hatelijke nul van het aantal overwinningen in play-off II naar de vergeethoek gespeeld. De winst in Lier was licht gevleid, maar na een zwakke eerste helft volgde toch een betere tweede waarin de 1-0 ruststand werd omgebogen naar een wat gelukkige 2-3 overwinning. Doelman Merveille Goblet was in het Herman Vanderpoortenstadion de meest besproken voeballer met een negatieve hoofdrol bij de 2 tegengoals, maar tegelijkertijd ook enkele cruciale tussenkomsten. Talent genoeg, maar soms nog te veel onoordeelkundige interventies. Een kwestie van ervaring of eerder onvoldoende professioneel ingesteld ? Een lastig werkpunt voor het bestuur dat dezer weken moet beslissen over een bijkomende doelman of titularis-doelman.
Trouwens, geen idee van de opstelling morgenavond, maar voor een aantal jonge gasten kan de match in Luik een confrontatie worden met de club waar zij meerdere jaren doorbrachten in de jeugdopleiding (Goblet, Caufriez, Buatu en Marquet). Als deze gasten een gelegenheid zoeken om het ongelijk van Standard te bewijzen lijkt mij dit het ideale moment, denk maar aan het prachtig doelpunt van Aoulad met Union afgelopen weekend in Sint-Truiden.
Overigens, van iemand die de wedstrijd integraal op televisie in uitgesteld relais zag, hoorde ik op welke gepassioneerde manier Cedomir Janevski nog aan het coachen was gedurende 90 minuten en dat is wel knap voor een trainer die maar al te goed beseft dat zijn passage op de Freethiel beperkt is tot de resterende 6 wedstrijden van play-off II.

Kan Waasland-Beveren een vervolg breien aan de winstpartij in Lier of zijn Belfodil en co de vernederingen beu ? Het antwoord volgt dinsdagavond omstreeks 22.15 uur, want de wedstrijd tussen de beide ontgoochelden van po2 begint om 20.30 uur. .

Patrick Van Wesemael.