Onbesproken is hij geenszins, want wanneer hij in doel staat valt steevast zijn naam. Merveille Goblet was in het weekend nog de pineut op het Lisp door een op zijn zachtst uitgedrukt ongelukkige rol bij twee van de drie tegengoals van de Pallieters. Lang heeft Goblet niet gewacht om sportieve weerwraak te nemen, want dinsdagavond was hij tegen zijn gewezen club Standard de absolute uitblinker in een dapper strijdend Waasland-Beveren dat alweer een uitzege beet heeft en het presteerde dit seizoen de grote 3 van weleer (Anderlecht, Club Brugge en Standard) een hak te zetten en dat blijft verbazingwekkend voor een club die het grootste gedeelte van het seizoen in de degradatiestrijd werd meegesleurd. Waasland-Beveren begon met hetzelfde elftal waarmee afgelopen weekend in Lier werd gestart en versierde de eerste deftige kans in de wedstrijd, maar Cerigioni joeg een prima voorzet van een opnieuw sterk spelende Boljevic overhaast en onbesuisd over. Aan de overkant testte Orlanda Sa voor een eerste keer de concentratie en klasse van Goblet, maar de Beverse sluitpost gaf thuis. In de 27ste minuut werd Laifis door scheidsrechter Eric Lambrechts terecht met rood onder de douche gestuurd na dom truitjetrek op Cerigioni, maar Julian Michel raakte vanop de elfmeterstip niet voorbij Gillet. De zestien meegreisde supporters van W-B en 5 stewards zagen een evenwichtige eerste helft met toch 54 procent balbezit voor de bezoekers, maar de thee werd gehaald met een brilscore.

De tweede helft was nauwelijks op gang gebracht toen Gano na een hoekschop van Michel keihard op Gillet vlamde. De verdiende Wase voorsprong kwam er dan toch in de 53ste minuut na een bijzonder mooie inspanning (kap- en schaarbeweging) van een herboren Boljevic wiens voorzet door centraal verdediger Valtteri Moren staalhard werd binnen gekopt. Met nog 25 minuten op de klok moest Goblet op een poging van Belfodil een derde keer zijn klasse tonen en tien minuten voor tijd dwong Sa Merveille tot prachtige tussenkomst nr4. Een bij momenten ongrijpbare Boljevic schotelde Colls de 0-2 voor, maar Gillet gunde Jens de verdubbeling van de score niet.
Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar omwille van de nipte voorsprong werd de partij interessanter naarmate de 90ste minuut naderde. Goreux trok Gano onderuit en dat was goed voor het tweede geel op naam van Reginald waardoor de thuisploeg met 9 aan de absolute slotfase moest beginnen.De beslissing viel in de 87ste minuut en werd aangebracht door de ingevallen Aaron Dhondt die Gano bediende waarna Zinho verwoestend uithaalde richting verste kruising. Een beauty van de Belg met Braziliaanse roots uit Kampenhout, zo werd het doelpunt van Gano op televisie omschreven. Boeken toe en een al bij al verdiende overwinning voor een moedig Waasland-Beveren dat zijn zwakke start in play-off II te boven lijkt en wie weet nog een "bescheiden" rol kan spelen in de ontwikkelingen in groepA. Wat een goeie wedstrijd van de youngsters Goblet en Boljevic en degelijke invalsbeurt van Dhondt. Tof dat eindelijk Valtteri Moren wordt beloond met een doelpunt en een zoals we van hem gewend zijn sobere, maar zeer degelijke match. Het meest tevreden ben ik persoonlijk voor onze coach Cedomir Janevski die te lang door de clubleiding in het ongewisse wordt gelaten. Het moeten moeilijke momenten zijn geweest voor de man die de dag van de wedstrijd nog in de krant moest lezen dat de spelers niet meer achter hem zouden staan, maar dat valt in geen geval af te leiden uit de prestatie van zijn jongens de tweede helft in Lier en gisteren op Sclessin.