StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB GEEN TWEE ZONDER DRIE !

Amper een week geleden was pessimisme troef bij de supporters van Waasland-Beveren (denk ook wel bij de clubleiding), want een nul op negen, maar vooral de ontgoochelende manier waarop, was pijnlijk. Tegen KV zat er meer in dan een 1-2 nederlaag, maar die voorzichtige positieve kentering zette zich door in Lier waarna een onverhoopte 0–2 volgde in Standard.
Akkoord, de Luikenaars maken een erbarmelijk seizoen door, maar winnen op Sclessin, men moet het altijd nog doen en met spelers als Gillet, Scholz, Belfodil, Cosanovic, Dossevi, Sa enz. is een driepunter in Luik nooit een evidentie als men het mij vraagt.

Door deze 6 op 6 is de buis van 0 op 9 wat gecamoufleerd en wint de wedstrijd van morgenavond tegen STVV een beetje aan belang. Meedoen voor groepswinst zit er waarschijnlijk niet meer in, maar de schande uitwissen van de smadelijke nederlaag in Sint-Truiden moet voor de technische staf en spelers een voldoende grote uitdaging zijn.

Sinds het elftal dat tegen Union compleet door het ijs zakte grondig door mekaar werd geschud, zijn er een aantal lichtpuntjes aan de oppervlakte verschenen waarmee men met het oog op volgend seizoen aan de slag kan.
Goblet blunderde tweemaal op het Lisp, maar wisselde die zwakke momenten toen al af met flitsen van ontegensprekelijke klasse die in Luik alleen maar werden bevestigd. En wat heeft Aleksandar Boljevic gegeten de voorbije weken ? Zit die jongen in een sterke periode zeg ! De aanpassing van Max Caufriez lijkt ook goed op te schieten en als we daarbij de prima invalsbeurten van Aaron Dhondt tellen, komen we toch al snel aan 4 niet-titularissen in het voorbije seizoen die hun visitekaartje voor het volgende hebben afgegeven. Niels De Schutter, Valtteri Moren en Julian Michel zijn middentwintigers, evenmin titularis het afgelopen seizoen, maar o zo nuttig en altijd inzetbaar. Floriano Vanzo zal daar qua leeftijd ergens middenin zitten en laat ons hopen dat hij dit gezelschap snel mag vervoegen.
Dit is geen onaardig lijstje en nogmaals, allemaal jongens die dit seizoen er nog niet in slaagden het statuut van titularis te bemachtigen. Ga er nog maar even mee door Cedo en denk ook eens aan de jonge gasten Maxim Nijs en Gilles Van Remoortere ?
Ach ja, dit is een voorbeschouwing, maar denken aan de toekomst is natuurlijk ook in een wat ruimere context een soort voorbeschouwing. Als W-B er zou in slagen morgen tegen STVV te 3 punte op de Freethiel te houden zorgt het (althans dat denk ik) voor de primeur driemaal na mekaar op het hoogste niveau te winnen. Drie opeenvolgende uitzeges liggen minder ver in het verleden (op het einde van dit seizoen bij achtereenvolgens Eupen, Moeskroen en Kortrijk.

Voor STVV verloopt play-off II min of meer in omgekeerde richting dan voor Waasland-Beveren. Een vlotte start tegen W-B (althans qua resultaat), een puntje op Standard en moeizame thuiswinst tegen Lierse. Daarna echter stokte de motor met verlies op Stayen tegen Union (daar kunnen we in Beveren natuurlijk over meespreken) en woensdag jl. was KV de nipte maar dik verdiende winnaar Achter de Kazerne tegen een in offensief opzicht pover STVV dat (en dat is niet onbelangrijk) in Mechelen geen beroep kon doen op de koning van de assists Stef Peeters.

De grote vraag die zich opwerpt is welke de impact zal zijn op de bekendmaking van het nieuws dat Cedomir Janevski na dit seizoen geen trainer meer van Waasland-Beveren zal zijn. Dat Cedo over voldoende kwaliteiten beschikte om een goeie trainer te zijn van een club op het niveau JPL hebben de voorbije maanden bewezen. Stabiliteit en continuïteit lijken mij basisvoorwaarden om hoopvol naar de toekomst te kijken en daarbij vertolkt de coach een uiterst belangrijke rol. Met een achttal trainers die W-B op de korte tijd dat het in eerste speelt heeft versleten, vervult het op dat vlak zeker geen voorbeeldfunctie. Play-off II was geen referentie, maar wat Janevski sinds zijn aanstelling heeft opgebouwd mocht gezien worden. De laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie die met 2-3 van Gent werd verloren was een waardige afsluiter die spijtig genoeg geen verlengstuk kende in Anderlecht. Bedankt Cedomir voor je ruim aandeel in het behoud en we kunnen er niet omheen dat onder je leiding toch enkele schitterende spektakelmatchen werden opgevoerd, ook op verplaatsing.

Patrick Van Wesemael.