StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Play-off II is halverwege en de tussenbalans benadert de realiteit van de reguliere competitie. Betere wedstrijden worden afgewisseld met veel mindere tot zelfs waardeloze zoals tegen Union. Met wat zin voor positivisme is er toch sprake van een zekere regelmaat, want de eerste wedstrijden (STVV en Union) waren gewoonweg dramatisch, tegen Mechelen zat er zelfs meer in dan verlies waarna winstpartijen volgden in Lier (enkel de tweede helft was daar degelijk) en Standard. Hopelijk kan die stijgende lijn nog even worden doorgetrokken, maar aan onze sportief manager Danny De Maesschalck toch de vraag van waar die twee gezichten tot nu toe in play-off II ?
Danny : "Het is moeilijk de vinger op de juiste wonde te leggen. Hoe men het ook draait of keert, een wedstrijd tegen Standard (zelfs in zijn huidige crisis) blijft tot de verbeelding spreken bij spelers. De kentering is er in de tweede helft in Lier gekomen, want de eerste was er ook geen om blij van te worden."

Hebben de beslommeringen rond de contractverlenging van Janevski meegespeeld ?
Danny : "Zowel de positieve als negatieve resultaten staan daar volgens mij compleet los van."

Is het positieve aan dit play-off II-verhaal dat jongens als Goblet, Caufriez, Michel, Cools, De Schutter en Dhondt de kans krijgen en ook wel nemen om hun visitekaartje wat meer kleur te geven met het oog op volgend seizoen ?
Danny : "Dat was alleszins het opzet vooraf en wat mij betreft had Aaron Dhondt gerust nog wat extra minuten mogen pakken. Die doelstelling halen is een jaarlijks weerkerende discussie en het blijft lastig die goede voornemens waar te maken."

Hoe ondankbaar is po2 voor spelers die een kans krijgen, want doen ze het goed dan wordt het afgezwakt tot "het is maar play-off II" en als ze er niet veel van bakken is het verdict : "zie je wel, hij kan het niet".
Danny : "Het probleem is, en niet enkel bij ons wanneer ik de samenvatting op televisie zie, dat het tempo in de wedstrijden van po2 ontzettend laag ligt waardoor het moeilijk is een prestatie correct in te schatten, ook al omdat er individueel en niet collectief moet worden beoordeeld. Maar het blijft al bij al een betere waardemeter dan een vriendschappelijke wedstrijd tegen een tweede of derde klasser."

Het lage tempo, is dat een kwestie van desinteresse of is het bobijntje gewoon af na een slopend seizoen ?
Danny : "De boog is wat minder opgespannen in play-off II en ook de externe faktoren die een wedstrijd mee maken (pers en supporters) zijn anders. Qua beleving staan die wedstrijden een eind verwijderd van de beleving in play-off I en vaak kan die prikkel van buitenaf voor de spelers een signaal betekenen om het vuur in de pan te doen slaan. Het zou niet mogen, maar het is menselijk."

Wat mogen we nog verwachten van de komende 5 wedstrijden ? Inzetten op eindelijk een deftig klassement in po2 of liever blijven kansen geven aan jongens die weinig hebben gespeeld ?
Danny : "Ik ga voor speelgelegenheid geven aan jongeren en los van het resultaat (maar het wordt er een stuk aan gekoppeld), hopen dat de resterende wedstrijden een goed niveau halen, te beginnen met de match tegen STVV. We hebben de supporters al eens in het harnas gejaagd tegen Union en dat kunnnen we ons geen tweede keer veroorloven. Een leuke wedstrijd tegen Sint-Truiden kan hopelijk de nodige interesse wekken voor de op papier niet onaardige affiches thuis tegen Standard en Lierse."

Wanneer wordt de aanstelling van een nieuwe trainer verwacht ?
Danny : "Liefst zo vlug als mogelijk zodat hij voldoende tijd krijgt om zich in te werken. Er staat geen termijn op en het zal minstens nog een tweetal weken duren, maar het is alleszins de bedoeling die zaak nog voor het einde van de competitie af te handelen. Daarom zullen we maximum met een vier- of vijftal kandidaten spreken."

Patrick Van Wesemael.