Waasland-Beveren heeft na een derde matige thuiswedstrijd in play-off II zijn waterkansje om nog even mee te doen voor eindwinst in groepA uit handen gegeven. Tegen STVV dat over de hele wedstrijd bekeken de betere kansen kreeg, werd na een flauwe eerste en een degelijke tweede helft uiteindelijk met de kleinste score verloren door een mooi doelpunt halverwege het tweede bedrijf van wie anders dan de man in vorm Gerkens (doelpunt nr11 voor Pieter).

In de rubriek "De Visie van Danny" wees onze sportief manager gisteren nog op het bijzonder laag tempo van de wedstrijden in play-off II en dat was het eerste half uur zaterdagavond niet anders. De bezoekers uit Limburg lieten de bal iets vlotter circuleren, maar Goblet kon, net als zijn overbuur, rustig toezien. Na deze veel te lange studieronde kende de wedstrijd een kortstondige opleving met eerst een dubbele poging van STVV waarbij Goblet met een beenveeg de nul kon houden, kort daarna gevolgd door een derde goeie kans die door Wolke Janssens werd gemist. Waasland-Beveren hield het bij één kans in de eerste helft en die leverde eizona een voorsprong op. Goed doorjagen met resultaat van Gano op de Truiense portier en zijn aflegger voor Cools werd door deze laatste heel knap in één tijd tegen de paal gevlamd.

Zonder over een goeie wedstrijd te kunnen spreken was er na rust toch wat meer te beleven en het was wederom STVV dat via Ceballos voor het eerste gevaar zorgde, maar zijn schot belandde in de oude staantribune.
Daarna nam W-B het commando over, maar het was vooral met steriele druk.
Daarbij speelde de ingevallen Aaron Dhondt zich meermaals in positieve zin in de kijker. In het slot van de wedstrijd zette W-B nog eens alles op alles en werd Merveille Goblet mee in de vuurlijn gestuurd en bijna met succes. De verdiende 1-1 hing in de lucht, maar kwam er uiteindelijk niet.
Waasland-Beveren verloor zijn derde thuiswedstrijd na mekaar in play-off II en dat is toch opmerkelijk.