StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Toppunt van fairplay !
De wegen van Cedomir Janevski en Waasland-Beveren scheiden na afloop van play-off II. Vorige week maakte de club dit nieuws bekend, maar het was eigenlijk al oud nieuws, want met de ogen toe kon men zien dat de chemie tussen Cedo en W-B aan kwaliteit had ingeboet. De betrokken partijen hebben het liever over "niet op dezelfde golflengte zitten" waarbij men zich voor de zoveelste keer moet afvragen wie voortdurend aan de knop van die frequenties zit te prutsen ?
Nu is het stopzetten van een samenwerking nooit prettig, maar in dit geval is er geen sprake van een ontslag, maar dus van het beëindigen van de samenwerking en dat klinkt al iets vriendelijker.
Donderdag las ik op internet een interviewtje met Janevski en ik vond het toch wel sjiek van Cedo dat hij zelf een naam aanbracht om hem op te volgen, nl. T3 Johan Van Rumst. Het valt toch zelden voor dat een trainer die moet opstappen in die positieve bewoordingen over een collega praat, want als reden waarom had Janevski het over "jong, ambitieus en kent de club als zijn binnenzak."
Hoed af voor een dergelijke reactie, want een lans breken voor een collega, het hoeft zijn zorg niet meer te zijn.

* Jan De Langhe hangt de shoes aan de haak.
Op zijn 33ste heeft Jan De Langhe het gehad als voetballer. Jan was voor het laatst dit seizoen te bewonderen bij eersteprovincialer Lochristi waar hij met Sam De Munter (ook al geen onbekende van de Freethiel) het seizoen afmaakte. Jan is afkomstig van Melsele waar zijn ouders een tuinbouwbedrijf hebben en kwam reeds op zijn zeventiende in het fanion van KSK Beveren terecht. Al vrij snel verhuisde de aanvaller die qua gestalte zijn familienaam alle eer aandoet, naar Westerlo waar hij, als ik me niet vergis, onder leiding van toenmalig Westelcoach Jan Ceulemans niet al te vaak aan spelen toekwam. Eerste klasse was iets te hoog gegrepen voor Jan, maar het palmares dat hij daarna in de lagere nationale reeksen uitbouwde is er eentje om U tegen te zeggen. Deze intelligente jongen sluit zijn actieve voetbalcarrière af als een door velen gerespecteerd iemand en daar mag vooral hij (en ook SKB een beetje) fier op zijn. Goed gedaan Jan en duik gerust eens in onze fichebak op deze website om van die mooie carrière nog eens na te genieten !

PVW.