StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Geert en Greg met de tweewieler naar de Freethiel.
Gisteren werden de opnames gemaakt voor het programma Hoogvliegers op Play Sports en ditmaal was Greg Van Avermaet de gast van Geert De Vlieger. Zeker kijken verzekerde Geert mij deze morgen nog, want het wordt een schitterend programma met unieke beelden. Geert en Greg spraken af aan de kerk in Gremberge om van daaruit te fietsen via Elversele, Temse, Haasdonk tot op de Freethiel. Aldus nog De Vlieger was Greg bijzonder in zijn nopjes om weer thuis te zijn op de voor hem vertrouwde Freethiel. Hoogvliegers met Greg Van Avermaet als centrale gast wordt nu vrijdag 5 mei uitgezonden op Play Sports. Zet de Digicorder maar al klaar of stel de dvd nu reeds in.

* Leuke tweet van Bart Selleslags.
Dinsdag las ik op Twitter een mooi berichtje van Bart Selleslags die zijn respect uitdrukte voor Siebe Schrijvers omdat die aanwezig was op een jeugdwedstrijd (weet het niet zeker, maar dacht dat het van Waasland-Beveren was). Bart had het over een "voorbeeldfunctie" en bij die mening sluit ik mij graag aan. Siebe is volop bezig een schitterende carri&egravre uit te bouwen en dan is het geweldig dat hij oog en gevoel blijft hebben bij de basis, daar waar het allemaal begon en waar zovele anonieme medewerkers die nooit in de picture komen dag in dag uit het beste van zichzelf geven, de jeugdopleiding, tof gedaan Siebe en bedankt Bart voor deze deugddoende knipoog naar de mensen die het dik verdienen en al te vaak vergeten worden.

* Negatieve suspens voor Bornem.
We hebben hier het voorbije seizoen regelmatig bericht over het wel en wee van een aantal buurtploegen in de tweede amateurreeks A met o.a. Bornem, Temse en Sint-Niklaas. Temse, de nieuwe ploeg van Bart Selleslags, eindigde uiteindelijk knap op de zevende plaats, maar voor Bornem (de vorige club van Bart en de nieuwe van Robby Buyens) en Sint-Niklaas (de vorige werkgever van Robby) was het wachten tot het laatste fluitsignaal afgelopen zondag en het is voor de betrokken clubs een onvervalste thriller geworden. Grote winnaar onderin is misschien wel Sint-Niklaas geworden na een 1-0 overwinning tegen Izegem dat voor aanvang van de speeldag nog op kop stond in het periodekampioenschap. Westhoek stond 3 punten achter Bornem en ontving rode lantaarn Menen. Na een 1-2 voorsprong voor Menen won Westhoek uiteindelijk met 4-3. Bornem zelf stond voor de lastige verplaatsing naar de nr.2 Petegem en was tot de 90ste minuut en een 0-0 tussenstand zeker van het behoud, maar in blessuretijd incasseerde het een owngoal waardoor het komend weekend een testwedstrijd moet spelen tegen Tienen. Als het die zou verliezen is degradatie nog af te wenden, want de toekomst van een aantal clubs is nog erg onzeker waardoor de kans dat we de Klein-Brabanders volgend seizoen terugzien in de tweede amateurreeks, reëel blijft. Vraag is of Bornem dat financieel betere tijden heeft gekend en voor volgend seizoen een aantal sterkhouders ziet vertrekken, er niet goed aan doet te overwegen een reeks lager te herbronnen om met hoofdzakelijk eigen jeugd op zoek te gaan naar vaste ondergrond en vanuit die basis weer te bouwen aan wie weet betere tijden. Ik kan mij er iets bij voorstellen dat iemand als Bart Selleslags met een hart voor de sport en in het bijzonder het voetbal, deze ontwikkeling met gemengde gevoelens heeft ervaren.

PVW.