KV Mechelen won 12 van zijn laatste 13 thuiswedstrijden en dat zijn toch cijfers die zelfs de teams in play-off I doen blozen. De Kakkers hadden er alle belang bij om zaterdagavond het ongeluksgetal dertien te halen om haast zeker groepswinnaar te worden en een dubbele confrontatie met Genk uit de brand te slepen. Die uitdaging maakte dat KV overrompelend aan de partij tegen W-B begon, maar veel meer dan een kans voor Verdier leverde dat niet op. De bezoekers konden binnen het kwartier het evenwicht herstellen en kwamen met een half uur gespeeld op 0-1. Een schitterende aanval opgezet door Demir die in Dhondt een aflossingspunt vond. Aaron bediende wederom Demir en diens prachtige voorzet werd door Gano voorbij Coosemans gekopt. Alweer Verdier dreigde aan de overkant, maar ook Seck zette Coosemans nog een keer aan het werk met een afstandstrap zodat de rust met 0-1 werd gehaald.

KV begon wederom met een blitzstart aan de tweede helft en Verdier had al na 45 seconden moeten scoren. De thuisploeg drukte, maar Gano had op het uur de 0-2 aan de voet nadat hij knap werd weggestuurd door Dhondt, maar Coosemans toonde waarom hij tot de kandidaten doelman van het jaar behoort. Mechelen speelde goed en creëerde vlot kansen, maar bij de gelijkmaker had het wel het nodige fortuin. Een voorzet van Cobbaut werd door Moren met het scheenbeen beroerd waardoor Goblet kansloos was. Drie minuten later (70ste minuut) stonden de Waaslanders alweer op voorsprong met ditmaal een heerlijke inspanning van de ingevallen Langil die Gano zijn tweede van de avond voorschotelde. De thuisploeg schakelde nog een versnelling hoger en het regende kansen, maar Verdier (meerdere keren) en ook een keer Matthys vonden een zeer secure Goblet op hun weg naar de gelijkmaker. Het was Jens Cools die in de 90ste minuut de boeken sloot voor KV nadat Langil met een indrukwekkende rush een aantal Mechelaars opzadelde met een verkoudheid en Cools maar voor het inleggen had. Een ietwat gelukkige, maar wel mooie overwinning van Waasland-Beveren (de derde op rij buitenshuis) tegen een sterke tegenstander die echter door de winst van STVV tegen Standard een slechte zaak doet bovenin. Wat geweldig dat een vertrekkende coach zijn spelersgroep op die manier nog weet te motiveren. Toch maar blijven Cedo ?
En hoopgevend dat Aaron Dhondt die voor het eerst aan een wedstrijd mocht beginnen een aandeel had in de eerste goal van Gano en later Zinho nog een tweede aanbood die hij echter liet liggen. En wat gezegd van Langil ! Een dik kwartier op het veld en 2 goals op een presenteerblaadje aangeboden. Men mag als team nog zo dominant zijn, het zijn dergelijke spelers die het verschil maken. Tot slot : in elke helft had W-B scheids Dierick zeker niet tegen toen in de eerste Moren een ongelukkige tussenkomst had en in de tweede Goblet goed weg kwam. In beide gevallen had een strafschop gekund, maar het mag ook een keertje meezitten ! Waasland-Beveren heeft in ieder geval zijn sportieve plichten vervuld en het is een beetje jammer dat een prima KV daarvan het slachtoffer moest worden.