StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Topweekend voor Waasland-Beveren.
We hebben als supporters van Waasland-Beveren echt wel slechtere weekends gehad. Het goeie nieuws begon al vrijdagavond toen de club bekendmaakte dat Joachim Van Damme een driejarig contract had getekend voor W-B. Door de nog lopende schorsing die Joachim opliep tijdens zijn verblijf bij KV Mechelen zal Van Damme pas vanaf januari 2018 voor W-B kunnen aantreden en omdat hij ondertussen geen wedstrijden met de beloften mag spelen, is het zeer twijfelachtig of de Beverenaar meteen kan worden ingezet. Laten we er van uitgaan dat club en speler het komend seizoen zien als een interessant overgangsjaar en dat elke minuut die Joachim speelt na nieuwjaar er eentje is waarop in principe niet echt wordt gerekend. Feit is dat volgens de commentaren bij de supporters het bestuur wel heeft gescoord met deze transfer. Natuurlijk is Van Damme zwaar in de fout gegaan met zijn drugsgebruik, maar voetballers/sporters zijn mensen zoals U en ik met vaak vergelijkbare gaven en zwaktes en als we van mening zijn dat niet-sporters een tweede of derde kans verdienen in het leven, dan mag die regel wat mij betreft ook worden toegepast op profsporters. Maar bovenal is, en dat wordt soms door het verleden van Joachim wat aan de kant geschoven, Van Damme een heel goeie voetballer die sowieso een plaatsje heeft bij elke middenmotor in de JPL. Harde werker, technisch prima en een uitstekende lange bal in de voeten. Zijn mindere snelheid compenseert hij door een uitstekend positiespel en dito kopspel. Indien Joachim de fouten uit het verleden in een pakketje stopt in het besef dat voorgoed dicht te laten, staat hem op zijn 27ste nog een mooie toekomst te wachten. Ik ken alvast een trainer wiens voornaam Bart is en familienaam Selleslags die ontzettend blij zal zijn met deze transfer.
En het goeie nieuws van vrijdag kreeg zaterdagavond in Mechelen een prachtig verlengstuk door de 1-3 stuntzege van Waasland-Beveren in het AFAS-Stadion.
Er werden de voorbije weken hier en daar geruchten opgevangen dat de spelers niet meer achter trainer Janevski stonden, maar sindsdien is het op de wedstrijd tegen STVV na alleen maar beter gegaan, althans qua resultaten.
Een mooie 9 op 12 is de balans van de laatste 4 wedstrijden en met thuiswedstrijden tegen Lierse aanstaande zaterdag, nog eentje tegen Standard op dinsdagavond 16 mei en een afsluitende wedstrijd vrijdagavond 19 mei in het Koning Boudewijnstadion tegen een stilaan uitgeblust Union, kan die balans nog flink worden opgepoetst. Nog een rol van betekenis spelen is quasi onmogelijk, maar spelers die in wedstrijden zonder sportief belang hun huid duur verkopen, geven bij supporters vaak de doorslag om alsnog een ticket aan te schaffen voor de volgende match. Colin Coosemans zal zaterdagavond alvast niet happy zijn geweest met de 3 tegendoelpunten, want ik meen ergens te hebben opgevangen dat hij (uiteraard met hulp van de hele ploeg) al een keer of 13 dit seizoen zijn netten wist schoon te houden en dat zijn al even indrukwekkende cijfers als het feit dat KV 12 van zijn laatste 13 thuiswedstrijden (ondertussen zijn het er 14) zonder nederlaag beëindigde. Het zegt veel over de prestatie die W-B, weliswaar met wat meeval, zaterdagavond heeft neergezet. En wat fijn voor Zinho Gano (man van de streek, Kampenhout) om uitgerekend in Mechelen nummer 4 en 5 in play-off II te scoren. Zinho heeft duidelijk wat met play-off II, want 2 jaar geleden lukte het hem ook bij Moeskroen om vijfmaal de netten te doen trillen. Met de 2 goals van zaterdag brengt Gano zijn seizoenstotaal op 10 en dat is niet slecht voor een spits die zo vaak ter discussie staat.

PVW.