StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB SPOOK UIT FREETHIEL VERDRIJVEN !

Het blijft een merkwaardig verhaal voor een ploeg uit de onderste regionen om vast te stellen dat het gemakkelijker lukt een overwinning uit de brand te slepen op verplaatsing dan op de eigen vertrouwde Freethiel. Een snel rekensommetje leert mij dat van onze laatste 8 uitwedstrijden (reguliere competitie en play-off II samen) er 6 werden gewonnen. Uit in Eupen, Moeskroen, Kortrijk, Lierse, Standard en Mechelen namen de mannen van Janevski de 3 punten mee naar het Waasland. Enkel in Anderlecht op de laatste speeldag en Sint-Truiden tijdens de eerste speeldag van po2 werd (zelfs fors) verloren. Voor de laatste thuisoverwinning moeten we al teruggaan naar tweede kerstdag toen STVV op de Freethiel het onderspit moest delven en het wordt dus de hoogste tijd om die vieze statistiek een wat vriendelijker aanzien te geven.

Waar in groepB nooit sprake van een boeiend verloop is geweest omdat KRc Genk enkele maten te groot was voor de concurrentie, zit de kans er in groepA dik in dat de beslissing pas op de laatste speeldag zal vallen wanneer KV Mechelen naar Stayen trekt in een wedstrijd die qua inzet vergelijkbaar is van die op speeldag 30 tussen Gent en KV. Eerder al domineerde Union op een zeer frisse en aangename wijze groepA, maar de schwung is er de voorbije matchen bij de Brusselaars wat uit en nu is het eerder Lierse wat zijn joker heeft ingezet om beste ploeg van 1B te worden. Dat Lierse is morgenavond de gast op de Freethiel en zal ongetwijfeld vrank en vrij zijn kansen gaan om revanche te nemen voor de 2-3 thuisnederlaag op het Lisp. Toen stonden de Pallieters halverwege op een 1-0 voorsprong, maar die werd door W-B nog omgebogen naar een licht gevleide 2-3 overwinnng. Bij de bezoekers is het vooral uitkijken naar Emmanuel Benson die over een bijzonder gave traptechniek beschikt, scoort en laat scoren en daarmee de aandacht van meerdere ploegen in de JPL heeft getrokken.

Met een 0 op 9 dreigde play-off II voor W-B, ondanks de goede voornemens, op een regelrechte ramp uit te draaien. De 9 op 12 die daarna volgde heeft wel iets goed gemaakt bij de fans, maar er moet al een mirakel gebeuren wil Waasland-Beveren op vrijdagavond 19 mei na de match in het Koning Boudewijnstadion als groepswinnaar eindigen. Laten we het dus bekijken van match tot match te beginnen met Lierse. Over ontdekkingen spreken in wedstrijden van play-off II is misschien een brug te ver, maar wat mij betreft hebben Goblet (stond natuurlijk al een eind verder), Caufriez en Dhondt laten zien dat de club op hun kan rekenen in de nabije toekomst en dat is toch een interessante vaststelling. Of we conclusies moeten trekken uit het feit dat gasten als Borry, Nijs en Van Remoortere die kansen niet hebben gekregen laat ik in het midden. En laten we niet te smilend doen over play-off II, want daarin ontdekte W-B Zinho Gano als vlot scorende spits bij Moeskroen.
Tot slot : omdat Erdin Demir deze week een kleine medische ingreep aan het hoofd heeft ondergaan, is de kans groot dat we Maxim Nijs voor het eerst aan een wedstrijd van de JPL mag starten en dat wordt zeker iets om naar uit te kijken.

Patrick Van Wesemael.