StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY !

Het voetbalseizoen loopt nu echt op zijn laatste benen en over minder dan een week zit play-off II voor Waasland-Beveren er definitief op. Vrijdagavond 19 mei immers staat speeldag 10 op het programma met Union - W-B, maar eerst zakken Lierse (vanavond) en Standard (volgende week dinsdagavond) nog naar de Freethiel af.
Twee weken geleden zaterdag liet Waasland-Beveren zich op de Freethiel nogal gemakkelijk de kaas van het brood roven door STVV, maar in het Mechelse Afas-Stadion zagen we een heel ander W-B. Vanwaar die metamorfose was mijn eerste vraag aan sportief manager Danny De Maesschalck ?
Danny : "Dat is een lastige om mee te beginnen. Wat zeker meespeelt is dat wij op verplaatsing niet altijd in staat zijn een wedstrijd zelf richting te geven of naar onze hand zetten. We proberen daarom het initiatief aan de thuisploeg over te laten omdat we beter functioneren wanneer we vanuit de omschakeling kunnen voetballen en ruimte krijgen."

Is dat een werkpunt voor volgend seizoen qua aankoopbeleid of is het net de bedoeling om niet te sleutelen aan een tactiek die punten oplevert buitenshuis ?
Danny : "Als men met die aanpak het seizoen begint zou de tegenstander zich daar heel snel op instellen en de bal aan ons laten met de bedoeling onze sterke punten te neutraliseren. Dat is zeker geen optie, maar een werkpunt voor volgend seizoen, net zoals we die met Conte hebben gevonden (ondanks zijn meerdere kleine blessures) om het vertrek van Schrijvers op te vangen."

Mogen we Dhondt, Goblet en Caufriez de lichtpuntjes van play-off II noemen ?
Danny : "Dat denk ik wel. Max moet nog wat rustiger worden aan de bal en zodra die ontstuimigheid verdwijnt zal hij minder fouten tegen krijgen, maar dat is een kwestie van spelen en ervaring opdoen. Aaron laat in flitsen zien dat hij het spel goed leest. Puur fysisch moet hij nog sterker worden en de focus houden om de bal in een duel langer vast te houden, maar de potentie is er wel. Merveille wint per gespeelde wedstrijd aan vertrouwen en maakt duidelijk progressie."

Zien we Kjetil Borry nog aan het werk ?
Danny : "Dat is altijd mogelijk, maar het is geen prioriteit meer omdat we in dit dossier al een beslissing hebben genomen naar volgend seizoen toe. Kjetil is hiervan op de hoogte en momenteel volop bezig aan het uitkijken en we werken graag mee aan een goeie oplossing voor die jongen."

Hoe zit het met de nieuwe trainer ?
Danny : "We zitten in een fase waarin we nog met een tweetal kandidaten praten en hopen nu snel vorderingen te maken. De kans bestaat dat we eerstdaags de knoop doorhakkken, maar nog even wachten om het wereldkundig te maken zodat de betrokkene in alle rust en sereniteit op de achtergrond aan zijn nieuwe opdracht kan beginnen. Die bekendmaking zal ook afhangen van wat de nieuwe trainer zelf wil."

In theorie is W-B niet uitgeschakeld voor groepswinst, maar is dat in de spelersgroep nog een item ?
Danny : "Ik denk dat spelers en trainers vooral bezig zijn met het feit dat 2 van de 3 matchen thuiswedstrijden zijn en omdat er in 2017 op de Freethiel nog niet werd gewonnen is het zaak aan dat manco te werken."

Zou het kunnen dat achteraf bekeken W-B na die schitterende maar weliswaar verloren thuismatch tegen Gent in een dipje heeft gezeten, want daarna volgden zwakke matchen in Anderlecht (twee weken onderbreking), STVV en Union. In Lierse werd dan weer de basis gelegd van een 9 op 12 en die cijfers kunnen vanavond nog een fraaier aanzien krijgen.
Danny : "Klopt, er waren enkele wedstrijden niet om aan te zien. De break (interland en finale Beker van België) hebben een nefaste impact gehad. De periode dat de spelers vrij hadden heeft blijkbaar iets te lang geduurd om weer het niveau van daarvoor op te pikken."

Patrick Van Wesemael.