Schitterend debuut van Maxim Nijs.
Waasland-Beveren en Lierse hebben zaterdagavond een aangename partij voetbal afgeleverd die nooit de indruk gaf een eindeseizoenswedstrijd te zijn.
Wedstrijd nr8 in groepA van play-off II zal met stip in het dagboek van Maxim Nijs worden genoteerd, want de Vrasenenaar maakte tegen Lierse zijn debuut in de Jupiler Pro League en dat deed hij met stijl en toch ook klasse hoor door het goudhaantje van de bezoekers Benson totaal onzichtbaar te maken en zelf meermaals zijn linkerflank af te gaan en met succes.
De partij begon nochtans ongelukkig voor Maxim, want in de derde minuut veroorzaakte hij onvrijwillig een foutje op de diep gestoken De Belder en de door Kazmi genomen vrijschop werd al even ongelukkig door Gano in eigen doel gedevieerd. Pech voor de thuisploeg die met een achterstand aan de match moest beginnen, maar goed voor de partij die meteen was gelanceerd. Bij het ingaan van het kwartier hingen de bordjes echter weer in evenwicht. Foutief ingrijpen van Jacubu op Boljevic en bijna vanuit stand trapte Rudy Camacho de penalty beheerst voorbij keeper Van Hamel. Daarna bleef het spel goed heen en weer gaan zonder echter noemenswaardige kansen, al moest Goblet nog eens tussenkomen op een poging van gewezen W-B'er Dylan De Belder. Tussen minuut 38 en het fluitsignaal van scheidsrechter Vertenten voor de rust, schakelde de thuisploeg een versnelling hoger en die leverde eizona een beslissende kloof op. Maxim Nijs begon in de 38ste minuut aan één van zijn meerdere door de supporters gesmaakte rushes op links en leverde daarenboven een schitterende voorzet af waarbij Gano als bliksemafleider fungeerde en de infiltrerende Jens Cools keurig binnen schoof. In de daaropvolgende minuten was een klaar kijkende Aaron Dhondt tot tweemaal toe dicht bij de 3-1, maar telkens verhinderde de goalie van Lierse een vroegtijdige beslissing zodat de rust werd bereikt met een billijke 2-1 voorsprong.

Het eerste kwartier na de hervatting viel er weinig te beleven op een kopbal van Zinho Gano na die door Van hamel met de vingertoppen tegen de lat werd geduwd. Aan de andere kant was er een foutieve tussenkomst van Camacho waardoor Dylan De Belder een vrijschop mocht nemen en hoe ? Heerlijk binnen getrapt van Dylan en Goblet stond er bij en keek er naar. Dylan droeg het doelpunt op aan zijn gewezen ploegmaat bij W-B Floriano Vanzo die vorige week opnieuw een zware kruisbandblessure opliep en dat is toch een fantastisch mooi gebaar van de spits die helaas en onbegrijpelijk door Vreven geen minuut JPL-voetbal werd gegund. De kroon op deze genietbare match werd in de 70ste minuut door invaller Steeven Langil geplaatst. Mooi aangespeeld door Boljevic plaatste Steeven een onnavolgbare versnelling om vervolgens met buitenkant rechts keeper Van Hamel kansloos te laten. Alweer een beslissende actie van Steeven die volgens de verslaggever van dienst volgend seizoen op de Antwerpse Bosuil te bewonderen zal zijn. Langil scoorde zaterdagavond eveneens met een mooi gebaar en dat tijdens de pauze.
Bij de opwarming en het balletjes op doel trappen raakte hij achter het doel een jeugdige supporter in het aangezicht en Langil ging de de pechvogel opzoeken om met zijn trainingsvest voor de nodige troost proberen te zorgen.

Na de 3-2 van Langil gingen de bezoekers nog op zoek naar de gelijkmaker, maar die hing geen moment meer in de lucht. Waasland-Beveren is bezig aan een sterke periode en pakt 12 op 15 waardoor het nog niet volledig is uitgeschakeld voor groepswinst. Veel belangrijker is echter dat het, gedragen door enkele nog frisse jongens, genietbaar voetbal speelt en dat zou dinsdagavond tegen Standard wel eens voor beter gevulde tribunes kunnen zorgen. De overwinning tegen Lierse was de eerste zege van W-B in 2017 en die komt dus geen dag te vroeg.
Tot slot : deze namiddag zijn er de Puitenslagersfeesten in Beveren en daar staat de Supportersfederatie van W-B met een standje en passeren er in de loop van de namiddag ook enkele spelers. Een aanrader om zeker eens langs te gaan !