StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DAT GOED GEVOEL NIET MEER LOS LATEN !

Oef ! De laatste schandelijke nul is eindelijk van de bordjes, want zaterdag tegen Lierse pakte Waasland-Beveren na een genietbare pot voetbal zijn eerste overwinning op de Freethiel in 2017. En drie dagen later krijgt W-B al de kans om dat succesje te verdubbelen, maar dan moet het wel voorbij Standard geraken en dat zou wel eens lastiger kunnen blijken dan de midweekse 0-2 overwinning van W-B een tweetal weken geleden laat vermoeden. Feit is dat de mannen van Janevski de pedalen hebben teruggevonden die zij hopeloos kwijt leken te zijn bij het begin van play-off II met een pijnlijke 0 op 9 als gevolg.
Het zal Waasland-Beveren nog niet vaak zijn overkomen om op het hoogste niveau een 12 op 15 neer te zetten en laat het in play-off II zijn, men moet het altijd nog doen. Andere leuke vaststelling : Janevski begon met nagenoeg zijn typeploeg aan de verloren partijen tegen STVV, Union en Mechelen en de kentering is er pas daarna gekomen toen een aantal bankzitters van de reguliere competitie (of zij die de bank met moeite haalden) en geblesseerden (Julian Michel) een kans kregen.
Nu heeft het zeker geholpen dat we de voorbije weken 4 van de 5 gespeelde wedstrijden hebben gewonnen, maar wat doet het deugd te merken hoe positief de supporters reageren op het spelen van gasten als Caufriez, Dhondt en zaterdag nog Maxim Nijs. Overigens, wat een dijk van een wedstrijd van Maxim ! Dat vraagt om minstens een nieuwe kans morgenavond tegen Standard.

Tegenstander Standard speelt een dramatische play-off II, maar tegen KV vrijdagavond wou het zich graag nog eens laten gelden en zo geschiedde ook. Mechelen dat gouden zaken kon doen voor groepswinst werd van de mat geveegd door een gehavend Standard waarbij de spitsen Sa en Belfodil ontbraken. En net zoals bij W-B krijgen er dan jongens een kans die reeds weken/maanden snakken naar die gelegenheid met het gekende resultaat. Ook Renaud Emond maakt deel uit van dit kransje misnoegde Standardspelers en wat zouden we hem in Beveren graag weer in de armen sluiten om onze productiviteit op te vijzelen. Zou de sterke prestatie van de Rouches tegen Mechelen een kortstondige opleving zijn geweest ?

Waasland-Beveren en Lierse hebben de moedige supporters die afgelopen zaterdag kwamen opdagen een fijne sportavond bezorgd. Onbevangen en complexloos voetballen, het lijkt zo simpel voor de deelnemers aan play-off II, maar de meeste deelnemers aan deze overbodige competitiestaart zijn er pas in het tweede gedeelte (na speeldag 5) achter gekomen, want de goals vallen de laatste weken als rijpe appelen van de bomen. De theoretische mogelijkheid van groepswinst zal hopelijk geen impact hebben morgenavond op het geciteerde gedeelte van "ontspannen" voetballen. Nooit gedacht dat deze zo moeizaam begonnen play-off II op deze positieve manier zou eindigen, want hoe het ook afloopt tegen Standard en Union, het moet al flink fout lopen in deze wedstrijden om het "goed gevoel" alsnog kwijt te geraken.
Tot slot : hier en daar werd in de pers de naam van Wim De Decker genoemd als toekomstige coach van W-B, maar daar schijnt weinig van te kloppen.

Patrick Van Wesemael.