StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB UITTRADITIE BIJ TRADITIECLUB HOOG HOUDEN.

Morgenavond speelt Waasland-Beveren zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen en het is er eentje bij traditieclub Union. De teller zal dan op 40 matchen staan en dat is behoorlijk veel waardoor de kans op saturatie toeneemt.
Achteraf bekeken was groepA, zoals vooraf mocht worden verwacht, een interessante groep waarin de spanning tot de voorlaatste speeldag bleef en we met STVV een verrassende, maar verdiende winnaar kregen.
br> De ploeg waarvan we het meest in groepA hebben genoten is ongetwijfeld de tegenstander van morgenavond. Met fris en technisch verzorgd voetbal hebben de Brusselaars zowat de helft van play-off II op een zeer aangename manier gedomineerd en dat terwijl de club niet eens een Europese licentie had aangevraagd. De trainer en een aantal spelers wisten zich op die manier positief in de kijker te zetten en dat was het hoogst haalbare voor de kleurgenoten van W-B. De laatste speeldagen is het vet wat van de soep, maar nu reeds is play-off II voor Union meer dan geslaagd en heeft het, voor zo ver nodig, extra aan sympathie gewonnen.

Ook voor Waasland-Beveren is deze nacompetitie een meevaller geworden waarop weinigen nog hadden gerekend na de troosteloze 0 op 9 bij het begin. De remonte die zou volgen was knap waarbij het parcours buitenshuis in positieve en dat op de Freethiel in negatieve zin opvielen. Indien W-B in deze laatste partij nog een uitdaging zou hebben is het wel iets terug te doen voor de smadelijke 1-4 nederlaag in Beveren en wat leent het décor van het Koning Boudewijnstadion zich daar uitstekend voor.

Patrick Van Wesemael.