StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Vanavond moeten de spelers van Waasland-Beveren nog één keer aan de bak en vanaf zaterdag begint hun vakantie. Welke evaluatie heeft sportief manager Danny De Maesschalck gemaakt van de play-off II die W-B speelde ?
Danny : "Het was een verhaal van veel ups en downs. Achteraf bekeken misschien wel een gemiste kans om wie weet de finale te spelen, want de verschillen waren klein. Vooral de eerste 3 wedstrijden hebben we het totaal laten afweten en die zijn uiteindelijk bepalend geweest omdat we ons daarna in principe geen misstappen meer konden veroorloven."

Is play-off II een weerspiegeling gebleken van de reguliere competitie waarin thuis moeizaam punten werden gepakt, maar op verplaatsing, weliswaar in de tweede seizoenshelft en play-offs, de ene na de andere uitzege werd geboekt.
Danny : "In grote lijnen wel, maar om even terug te komen op de match tegen Standard van dinsdag, die hoeven we niet te verliezen aangezien we minstens evenveel kansen hebben gekregen dan de Rouches. Het ontbreken van een zuivere laatste bal en bijgevolg een te lage productiviteit is helaas te vaak een constante geweest dit seizoen en dus werkpunt voor het volgende."

Is play-off II leerzaam geweest of zijn er weinig nieuwigheden aan de oppervlakte gekomen ?
Danny : "Zeker wel. we hebben een beter beeld gekregen van Caufriez, Goblet, Dhondt en Maxim Nijs."

Is STVV de terechte winnaar van groepA en heeft W-B KV de das omgedaan ?
Danny : "Mechelen was zeker niet dominant en heeft meerdere wedstrijden nipt gewonnen. STVV was het meest constant en het sterkste collectief van de groep waardoor zij verdiend de finale zullen spelen."

Wat doen de spelers vanaf zaterdag aanstaande ?
Danny : "Meteen na de wedstrijd tegen Union hebben zij geen sportieve verplichtingen meer tegenover de club. Woensdag was er nog teambuilding, vandaag (donderdag)wordt er getraind en morgen na de match begint voor de spelers hun vakantie."

Wanneer worden zij terug verwacht op de club ?
Danny : "In principe worden de testen (medisch) op 15 juni hervat. De veldtrainingen worden opgestart op maandag 19 juni, maar kleine accentverschuivingen blijven mogelijk alnaargelang de nieuwe coach. De enige oefenwedstrijd die tot nu toe vast ligt is op zaterdag 15 juli in de vooravond op het terrein van Petegem tegen Zulte-Waregem. Dit lijstje wordt snel langer zodra de nieuwe trainer zijn grieven heeft bekend gemaakt."

Woensdag kopte een Vlaamse krant dat Philip Clement wel eens de nieuwe coach van Waasland-Beveren zou kunnen worden.
Danny : "We hebben effectief met Philip contact gehad en hij is één van de 3 namen die nog in de running zijn. Het was een positief gesprek, maar vandaag (donderdag) en zondag staan er nog 2 heel belangrijke wedstrijden op het programma voor zijn huidige club waardoor de gesprekken voorlopig zijn stopgezet. Dinsdag of woensdag volgende week wordt de knoop doorgehakt en weten we of het Philip of één van de 2 andere kandidaten wordt."

Wie zou jij kiezen als "man van het seizoen" bij Waasland-Beveren ?
Danny : "Ik denk niet dat er spelers waren die er met kop en schouders bovenuit staken. Siebe was goed op weg om dat te worden, maar heeft slechts een half seizoen gespeeld bij ons. Op enkele wedstrijden na heeft Rudy Camacho een heel constant seizoen gespeeld en dat geldt ook voor Laurent Jans. Buatu en Seck hebben sterke periodes gekend, maar die duurden minder lang."

Hebben die jongens daardoor elders belangstelling gewekt ?
Danny : "Reken maar dat spelers die een regelmatig seizoen spelen worden gevolgd, maar er is thans geen concrete interesse voor wie dan ook."

Patrick Van Wesemael.