Ampomah flitst en schitterd in het Koning Boudewijnstadion.
Waasland-Beveren heeft zijn vierde uitzege in play-off II beet en eindigt daardoor op een zeer verdienstelijke derde plaats in zijn groep na de overduidelijke winnaar STVV en op amper een puntje van KV Mechelen. Het gaat Standard in de eindstand met een puntje vooraf en dat het ook een sterk gestart Union en op dreef geraakt Lierse achter zich houdt, zullen weinigen na de erbarmelijke start met 0 op 9 voor mogelijk hebben gehouden.

Na de 1-3 winst van Waasland-Beveren vrijdagavond tegen Union heeft het zijn seizoen afgesloten op een manier zoals supporters en clubbestuurders het graag zien, waardig en eervol. Dit is uiteraard in belangrijke mate het werk van de spelers, maar het past zeker in deze ook een groot compliment te geven aan afscheidnemend coach Cedomir Janevski die in zijn laatste wedstrijd nog evenveel betrokkenheid toonde als in de eerste en dat is even knap als professioneel.
Het was Union dat voor eigen supporters de beste start nam met tweemaal oud-speler van W-B Aoulad aan het kanon, maar Goblet had weer eens zijn dagje en stond pal. Wat later moest Merveille zich wel gewonnen geven nadat hij eerst diezelfde Aoulad had afgestopt, maar de aflegger van de Marokkaan werd keurig verwerkt door die andere gewezen Freethielboy Gust Da Silva. Een jeugdig W-B stelde daar enkel een schot van Ampomah vanuit buitenspel en Aaron Dhondt tegenover zodat er weinig in te brengen viel op de verdiende 1-0 voorsprong halverwege.

Ook de eerste kans (en het was een grote) in de tweede helft ging naar de bezoekers, maar Matthias Fixelles besloot balverlies van Cools met een fraaie trap tegen de paal. Het zou een keerpunt in de wedstrijd zijn, want in de 53ste minuut pakte Nana Opoku Ampomah met een Zidane-beweging uit om enig mooi in de bovenhoek de gelijkmaker te netten. Afscheidnemend doelman Sadin van Union hield met een fantastische redding in twee tijden Gano van de 1-2, maar die kwam er toch in de 74ste minuut toen diezelfde Sadin een vrijschop van Langil niet onder controle kreeg en debutant Kjetil Borry kon binnen tikken. Van een debuut gesproken ! W-B was los en in de 83ste minuut volgde een mooie aanval die via Gano bij een vaak ongrijpbare Ampomah belandde die wederom met succes de bovenhoek viseerde waardoor de 1-3 eindstand een feit was.
Goeie tweede helft van Waasland-Beveren waarin het, net zoals op Lierse, een scheve situatie volledig omkeerde. W-B sluit play-off II af met 15 op 30 en dat is een zeer aanvaardbare score waarvan we alleen maar kunnen dromen dat het een keer zou gebeuren in de reguliere competitie.