StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Over Langil en wie zal het zeggen enkele rotte appelen.
Zondag had ik het met iemand van onze supportersclub over de al bij al nog zeer geslaagde play-off II van Waasland-Beveren en dan is het moeilijk voorbij te gaan aan de naam van Steeven Langil. Hij zal altijd een omstreden voetballer blijven, maar het is toch indrukwekkend welke impact Steeven heeft gehad op het behoud van W-B in de JPL en in de mooie derde plaats in de eindstand van groepA. Of als afwerker, of als aanbrenger en niet te onderschatten, ook als angstaanjager bij de tegenstander heeft het terughalen van Langil sportief zonder twijfel voordeel opgeleverd. Een veel minder belicht gegeven aan Steeven Langil is zijn huidige professionele ingesteldheid en band met de supporters. Als vertrekkende speler begrijpt Steeven als geen ander dat omwille van clubbelangen andere jongens in play-off II een kans moeten krijgen en dan is het geweldig om te zien hoe gemotiveerd Langil telkens invalt en vooral, de band met de supporters die hij alshetware bij elke positieve ervaring wil betrekken. Het voetbalplezier druipt er van af en het is een genot om te zien hoe deze klasbak bij momenten dolt met de tegenstander. En dan kom ik weer tot het gesprek met ons lid waarin we ons luidop afvroegen, wat zou de oorzaak zijn waarom W-B zo weinig onderneemt om een speler die zich zo in zijn sas voelt op de Freethiel, opnieuw terug te halen. We durven er toch van uitgaan dat aan die investering weinig of geen risico is verbonden : hij biedt een sportieve meerwaarde en die leidt in principe tot een financiële meerwaarde voor de club. We mogen bovendien aannemen dat de huidige club van Steeven (Legia Warschau) voor een mislukte speler een meerprijs zou vragen, wel integendeel. En natuurlijk pikt het wel een beetje bij de supporters dat een promovendus wordt genoemd als mogelijk nieuwe club van Langil (Antwerp).
En van het ene uiterste naar het andere. Lijnrecht tegenover de positieve ingesteldheid van Steeven Langil staat misschien wel de weinig professionele houding van Köteles (hij reed na de pijnlijke 1-4 tegen Union al met de auto van het terrein op een moment dat Zinho Gano nog een interview aan het geven was en dat lijkt mij allesbehalve collegiaal, want winnen doet men met zijn allen en met verliezen is dat niet anders. Zou het kunnen dat Köteles en laten we gerust ook Ibrahima Conte in dezelfde adem uitspreken, een beetje de rotte appels waren in de groep, want het is toch opvallend dat hun verwijdering uit het team meer rust en resultaten heeft gebracht. En om tot slot nog even terug te komen op Langil : het stoort mij dat W-B doet alsof het betere opties heeft voor Steeven, terwijl het net een eer is dat iemand met zijn kwaliteiten voor ons wil/(soms mag) voetballen.
In ieder geval : het is tegen mijn zin, maar ik zet alvast de grote Freethielpoort open voor Steeven en hoop uit de grond van mijn hart ze nog een keer te mogen openen voor hem.

PVW.