StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Philipppe Clement opvolger van Cedo Janevski.
Het hing al een tijdje in de lucht, maar maandag raakte bekend dat Philippe Clement (hij zal pas vandaag zijn handtekening zetten) de nieuwe coach van Waasland-Beveren wordt. De 43-jarige centraal verdediger die o.a. voor Beerschot, Genk, Coventry en Club Brugge voetbalde, verzamelde ook 38 caps voor de Rode Duivels. Clement had al een tijdje laten verstaan dat hij het wou proberen als T1 na een aantal jaren als assistent-coach bij Blauw-Zwart te hebben gewerkt en hij was zelfs enkele keren kortstondig depaneur van dienst als hoofdtrainer bij Club.
Zijn schittterende voetballoopbaan is ongetwijfeld een belangrijk gegeven om het te maken als T1 en ook de jaren die hij werkte bij Blauw-Zwart onder de vleugels van o.a. Michel Preud'homme zullen daarbij goed van pas komen. En we moeten toch vooral hopen dat Philippe de voorbije jaren o.a. ook als beloftencoach van Club Brugge, de nodige contacten heeft opgebouwd en straks wie weet deuren kan openen voor jonge talenten die naar het voorbeeld van Siebe Schrijvers even komen rijpen op de Freethiel om daarna de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling.
Aan de voetbalkennis van Philippe Clement moeten we niet twijfelen, maar mij komt hij in interviews nogal flets over. Wat braafjes en in dat opzicht zou ik hem durven vergelijken met iemand als Franky Vanderelst die perfecte analyses kan maken, maar misschien een beetje te weinig smeerlap is om het in dat harde voetbalwereldje voor mekaar te krijgen. Clement heeft alvast een Club Brugge verleden gemeen met onze vorige trainer Cedomir Janevski, maar laat ons alvast duimen dat zij hun korstondig verblijf op de Freethiel niet zullen delen.

PVW.