StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Philippe Clement geeft zelf antwoord.
Bij de aanstelling van Philippe Clement als nieuwe coach van Waasland-Beveren wat ik overigens een uitstekende zaak vind, om nog maar te zwijgen over de duur van de overeenkomst, had ik slechts één bedenking nl. is hij niet een beetje te braaf voor die harde voetbalwereld ? Trouwens, samen met Philippe en Preud'homme zit er inmiddels ook al enkele jaren (in dit geval iemand met echt Bevers bloed) op de bank onder wiens voeten een bom tot ontploffing mag komen zonder dat men het aan zijn gelaatsuitdrukking zal merken. Stephan Vanderheyden, want over hem heb ik het, is ook al zo iemand van wie men zegt dat hij een oase van rust is. Wat heeft een woelwater als Preud'homme ongelooflijk geluk gehad al die jaren geprangd te zitten tussen 2 gasten die aan de relatine zaten.
Of hebben we gewoon een verkeerd beeld van die zogenaamde rustbronnen ? Als we Philippe Clement mogen geloven in een interview dat ik van hem las, stak Michel Preud'homme in de kleedkamer wel eens vaker de draak met Clement over het feit dat Philippe die niks voorstellende interviewtjes tijdens de rust van een wedstrijd voor de camera braafjes kwam vertellen wat er moest gebeuren in de tweede helft (volgens Clement een voorbeeld van een stukje theater, want het kan niet de bedoeling zijn om de tegenstander slimmer te maken), waardoor hij het immago kreeg van "de brave jongen". Volgens Preud'homme echter was het eerder Philippe die ten opzichte van de spelersgroep fel van leer durfde trekken of zou deze uitspraak alweer een prima bedacht staaltje eigen billen kletsen van Preud'homme zijn ?
Een in alle interviews met Clement terugkerend gegeven is dat Philippe niet onder stoelen of banken steekt enigszins teleurgesteld te zijn dat de leiding van Blauw-Zwart vond dat de tijd nog niet rijp was om hem als hoofdcoach van Club aan te stellen. Dat zit de Antwerpenaar blijkbaar hoog, maar anderzijds zou Clement toch moeten beseffen dat het zeker geen slechte zaak is om als startend T1 wat lager op de ladder te beginnen. Wat moet het een wereld van verschil zijn voor Clement om de stap te zetten van een jaarlijks potentiële landskampioen naar een club die als hoofdoel heeft de kelderdeur zo snel als mogelijk achter zich dicht te trekken.

PVW.