StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dat is knap, het ging ook rap en het werd een Jap !
Ryota Morioka is de naam en van deze 26-jarige Japanner wordt gehoopt dat hij in de voetsporen van Siebe Schrijvers en Thibault Moulin kan treden. Morioka debuteerde anderhalf jaar geleden in Europa bij de Poolse eersteklasser Wroclaw waar hij in de geciteerde periode tot 15 goals kwam en minstens evenveel assists welke mooie cijfers zijn voor een offensieve middenvelder.
Ryota (ik ga er van uit dat dit de voornaam is en wie weet Ryo voor de vrienden) heeft inmiddels 2 caps verzameld voor het Japans nationaal elftal en werd reeds geruime tijd gevolgd door de Wase sportieve cel. Aan Morioka zou een prijskaartje hebben gehangen van (volgens onbevestigde bronnen) 250.000 Euro en hij is daarmee de duurste aankoop in de prille clubgeschiedenis van Waasland-Beveren. Het is een schitterende zaak dat een bepalende speler als Morioka zo vroeg in de transferperiode zijn handtekening zet onder een driejarige overeenkomst, want met Thibault Moulin was dat een jaar geleden net zo en de clubleiding van W-B heeft terecht opgemerkt dat die manier van handelen vruchten afwerpt.
De tijd dat een wedstrijd tegen een Japanse selectie een garantie was op veel goals of een gemakkelijke overwinning ligt ver achter ons. Bij meerdere Europese topclubs zijn of waren Japanners actief en belangrijk, denken we maar aan Kubo in eigen land bij Gent.

Nu Philippe Clement teruggekeerd is uit verlof zullen eerstdaags bijkomende knopen worden doorgehakt. Er komt zeker een volwaardige doublure voor Goblet en ook de vervanging van Langil is een prioriteit, mede omdat Boljevic steeds nadrukkelijker op rechts zijn kandidatuur stelt (laatste wedstrijden van play-off II) en daar de strijd moet aangaan met Olivier Myny. Zolang Ronnie Schwartz in de lappenmand ligt blijft het ook hopen dat Zinho Gano niks overkomt of uit vorm geraakt en daarom is een extra aanvaller geen overbodige luxe. En uiteraard zal eerstdaags bekend worden wie het zitje van Bart Wilmssen inneemt als assistent van Clement. De meeste van deze dossiers zijn echter in een ver gevorderde status van voorbereiding zodat de clubleiding wel eens onverhoopt snel met het allergrootste deel van haar huiswerk tegen het begin van de eerste veldtrainingen zou kunnen klaar zijn. Er bestaan geen zekerheden in het voetbal, maar deze positieve ontwikkelingen onder de noemer "toeval" klasseren zou het harde werken van voorzitter Dirk Huyk en zijn team onterecht minimaliseren.

PVW.