StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bizarre ontwikkelingen bij Bornem en Temse ?
Dat Bornem in de tweede amateurreeks in geen al te beste papieren zit is niet eens nieuws, want de Klein-Brabanders zijn in het verleden maar zelden beloond geweest met de publieke belangstelling die zij op basis van het niveau waarop werd gespeeld (vaak derde klasse) hadden verdiend.
Het vroegtijdig stopzetten van de samenwerking tussen Bornem en Bart Selleslags in de loop van het voorbije seizoen kan niet geheel los worden gezien van de ambitie (of juist het ontbreken van die ambitie) die club en trainer voor komend seizoen koesterden. Het resultaat was dat Bart het hek aan de achtertuin van zijn huis moest sluiten, maar gelukkig ging er enkele kilometer verder aan de overkant van de Schelde een ander poortje open dat hem bij KSV Temse bracht. Bornem hapte naar adem, maar probeerde dat gebrek aan zuurstof te verdoezelen door de indruk te wekken dat het graag in de tweede amateurreeks wou blijven, maar zijn lot niet in eigen handen had. De komst van Robby Buyens moest het zuurstofmasker verbergen, maar naar verluidt werden alle contractspelers van de eerste ploeg midweeks uitgenodigd om te worden ingelicht dat zij voortaan vrije spelers zijn en de club volgend seizoen nagenoeg met uitsluitend eigen jeugdspelers in het strijdperk zal treden. Dat had Robby Buyens misschien wel een beetje ingecalculeerd, maar prettig is anders natuurlijk.

En nagenoeg tegelijkertijd kwam er ook vervelend nieuws vanuit Temse voor het team van Bart Selleslags. De nieuwe sterke man daar sinds enkele weken die tot vorig seizoen de financiële hand boven het hoofd van Mariekerke hield, "zou" na grondig doornemen van de boekhouding bij Temse zaken hebben gezien die hij liever niet had opgemerkt en zijn voorzitterschap/portemonnee hebben teruggetrokken. Of die beslissing kwalijke gevolgen heeft voor de directe toekomst van Temse is onduidelijk, maar een fijn signaal voor de voetbalentourage in Temse is dat allerminst.
De voetbalcitroenen in Klein-Brabant en het Waasland lijken op het niveau van de amateurreeksen steeds meer tot de laatste druppel uitgeperst, maar voor de betrokken clubleiders (en dan heb ik het zeker niet alleen over die van Bornem en Temse) smaakt de eigen citroen wat minder zuur dan die van de buren en is proeven/samenwerken voorlopig uit den boze. Het seizoen in de amateurreeksen begint pas eind augustus of begin september en nu reeds zorgen financiële kopzorgen voor veel onzekerheid bij een aantal streekploegen.

PVW.