StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Internationals mogen nu echt gaan rusten.
Deze week herneemt op de Freethiel voorzichtig de drukte met al een aantal spelers die worden verwacht voor medische testen, maar dit weekend nog waren enkele jongens actief met hun nationaal elftal. Vrijdagavond liep Laurent Jans met Luxemburg tegen forfaitcijfers aan in de Rotterdamse Kuip en zondagavond liet het Finland waar (zo durf ik toch veronderstellen) Moren op de bank zat, in de slotfase een puntendeling met Ukraïne ontglippen. Ook Buatu speelde dit weekend nog een interland. Hij verloor met Angola in Burkina Faso met 3-1. Jonathan had echter begin deze maand iets te vieren, want hij trad in het huwelijk in het Waalse Hélécine. Laat interlandvoetbal en pas getrouwd, dat worden zware eerste weken van het nieuwe seizoen voor Buatu !

* Altijd prettig om te horen.
Vaak is het zo dat supporters nogal gelaten, soms ook geërgerd, reageren op het vertrek van één van hun betere spelers en daar hebben die bewuste spelers dikwijls zelf ook een beetje mee schuld aan. De manier waarop Langil en Moulin hun vertrek bij Waasland-Beveren wilden afdwingen (vervelende uitlatingen in de pers) deed op een gegeven moment de nodige wenkbrauwen fronsen bij de supporters, maar het hoeft niet altijd zo te gaan. Ronny Vertenten raakte via de sociale media aan de chat met enkele supporters van Slask Wroclaw en was onder de indruk over de positieve manier waarover zij zich uitlieten over onze nieuwste aanwinst Ryota Morrioka en dan heb ik het niet eens over louter voetbalkwaliteiten. Ligt goed in de groep en kan natuurlijk zoals Bossie het zou uitdrukken "een beetje ballen". Anderzijds kreeg ik dit tekstje doorgemaild van een trouwe websitebezoeker die het had gehaald bij Voetbalkrant.com :
Positief : goede techniek, goede mentaliteit, kan goed dribbelen.
Negatief : traag en fysiek misschien te licht voor Belgische competitie.
Deze analyse is afkomstig van een zekere Tom Billen, scouting consultant.
Benieuwd wiens inschatting het meest met de realiteit strookt, maar indien Morioka geen beperkingen zou hebben was hij wellicht niet bij Waasland-Beveren terechtgekomen.
Ik heb alvast voldoende vertrouwen in de meerdere scoutingsrapporten die door onze eigen mensen zijn opgesteld.
Tot slot deze persoonlijke ietwat critische bedenking : hoe moeten we het niveau van de poolse competitie inschatten in de wetenschap dat Thibault Moulin een seizoen lang keurig heeft meegedraaid bij de sinds vorige week nieuwe landskampioen Legia Warschau (dat is overigens heel knap van Thibault) en dat Vadis Odjidja van datzelfde Legia werd uitgeroepen tot beste speler van de Poolse competitie.

PVW.