StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kalender Jupiler Pro League 2017-2018 bekend.
Maandag werd de volledige kalender van de JPL seizoen 2017-2018 bekend. Voor de eerste 6 speeldagen werd door de Pro League al meteen een datum en uur geprikt. Zo op het eerste zicht worden de eerste 6 wedstrijden van Waasland-Beveren op een zaterdagavond om 20 uur afgewerkt. Alleen de wedstrijd op speeldag 3 in Oostende begint om 20.30 uur.
Het valt op dat er een vergelijkbare manier van samenstellen van de kalender ten opzichte van vorig seizoen wordt gebruikt. De eerste vijf matchen van dit seizoen zijn ook terug te vinden in de eerste zeven speeldagen van vorig seizoen. Mechelen en Lokeren kwamen toen ook vroeg op het seizoen naar de Freethiel, terwijl uit Genk, Oostende en STVV eveneens in het seizoensbegin werden gespeeld.
Openen doet W-B met de lastige verplaatsing naar Genk op zaterdag 29 juli. Die wedstrijd van vorig seizoen zullen we niet snel vergeten, want de Waaslanders gaven na rust een in de eerste helft mooie 0-2 voorsprong (prachtige goal van Seck) alsnog uit handen (2-2). Op 5 augustus zullen we op onze hoede moeten zijn voor de komst van KV Mechelen dat ongetwijfeld revanche wil nemen voor de pijnlijke 1-3 in play-off II. Ook in die uitgave van vorig seizoen gooide W-B een binnen het kwartier verworven 2-0 voorsprong te grabbelen na rust (2-2).
Op speeldag 3 (12 augustus) volgt de interessante verplaatsing naar de Oostendse Versluys-Arena waar Waasland-Beveren vorig seizoen met 2-1 (goal Jans) verloor.
Het Wase derby tegen Lokeren komt er ook nu vroeg in het seizoen aan. Op zaterdag 19 augustus is Sporting Lokeren de gast op de Freethiel. Vorig seizoen eindigde deze ontgoochelende partij op 1-1 (goal Schrijvers).
Speeldag 5 brengt de uitwedstrijd naar Stayen op zaterdag 26 augustus en aan dat stadion heeft W-B vorig seizoen geen goeie herinneringen overgehouden. In de reguliere competitie werd het 4-1 en in play-off II 3-0.
Een vlug rekensommetje leert ons dat Waasland-Beveren tegen deze ploegen vorig seizoen 3 op 15 pakte en dan is men als supporter geneigd te denken/hopen dat het dit seizoen beter kan/moet.
Globaal genomen lijkt het mij een doenbare kalender voor W-B om mee te beginnen. Gemakkelijke wedstrijden bestaan niet en zij die dat lijken zijn soms de moeilijkste en omgekeerd.
Met een uitwedstrijd naar Genk om te openen ziet het er naar uit dat een seizoen beginnen met een overwinning vermoedelijk ook niet voor dit seizoen is, maar ...

PVW.