Cijfers zijn in een oefencampagne ondergeschikt aan de trainingsarbeid, maar alhoewel ze niks voorstellen doet het altijd wel deugd voor de entourage wanneer er achterin niet te veel wordt weggegeven en vooraan schietoefeningen worden gehouden. Dat was zaterdagavond het geval met Waasland-Beveren dat op bezoek ging bij de provinciale voetbalbuur van KFC Vrasene en er vlotjes scoorde. Enkele vaststellingen : zowel voor als na de rust werd er telkens vijfmaal gescoord door W-B en niet de 10 goals, maar het feit dat de twee totaal verschillende teams die door Philippe Clement in de eerste en tweede helft in de wei werden gestuurd, even gemotiveerd en succesvol uitpakten. Gano 3x, Ampomah 2x, Ndiaye 2x, Cerigioni 2x en tester Laurent Mendy 1x waren de doelpuntenmakers met dienst. Opvallend : Gano en Ampomah tekenden voor de eerste goals van deze oefencampagne en waren dat ook niet de spelers die in de laatste wedstrijd van play-off II in het Koning Boudewijnstadion een 1-0 achterstand bij rust ombogen naar een 1-3 overwinning ?
Met zijn tien goals doet W-B iets minder goed dan Mechelen dat 12 keer scoorde in Rijmenam, maar beter dan Club Brugge dat met 0-9 won tegen Knokke-Heist. Toegegeven, Vrasene en Rijmenam zijn van een minder niveau dan kampioen Knokke in de tweede amateurreeks A van afgelopen seizoen.
Fijn vast te stellen dat die dekselse Maxim Nijs bij 2 goals een vinger in de pap had.
En alhoewel het dus niks zeggende wedstrijden en uitslagen zijn zal het toch prettig aanvoelen voor Zinho Gano om onder het toeziend oog van Philippe Clement meteen 3 keer de weg naar de netten te vinden.
Aanstaande woensdag 28 juni is Waasland-Beveren de gast in het Bornemse Breevenstadion voor de tweede oefenpot van het nieuwe seizoen en die match begint om 19.30 uur.