StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* KICK-OFF DEEL1.
Dinsdagavond werd voor de derde opeenvolgende keer de kick-off georganiseerd in het Freethielstadion en dat is wat men zou kunnen omschrijven als de vroegere persconferentie, maar dan in een nieuw kleedje gestopt. Nadat eerder Hilde Van Malderen en Ward Callens als moderatoren werden opgevoerd, was het ditmaal de beurt aan onze huismoderator Michaël Opgenhaffen en die deed dat zoals we hem kennen, in stijl en met klasse.
Ik wil jullie alvast de komende dagen enkele interviews meegeven van die avond en dan past het natuurlijk te beginnen met de kapitein van het schip, voorzitter Dirk Huyck.
Welke eindbalans heeft de voorzitter opgemaakt van het pas afgelopen seizoen was de eerste vraag van Michaël Opgenhaffen.
Dirk : "Een terugblik is niet evident. Ik denk uiteraard spontaan aan de prachtige overwinningen tegen Brugge en Anderlecht, maar het was te vaak een verhaal van net niet. Onze eerste wedstrijd in Charleroi leverde een schitterende eerste helft op die nog vers in het geheugen ligt, gevolgd door een goeie tweede, maar toch in de 93ste minuut het deksel op de neus en zonder punten naar huis. Dat verhaal heeft zich te vaak herhaald en dan denk ik voor de vuist weg aan matchen zoals tegen Westerlo, Genk uit, Mechelen thuis en uit, Gent enz. Daardoor zijn we beginnen glijden, maar gelukkig werd die vrije val gestuit door een prachtige reeks uitwedstrijden (Eupen, Moeskroen en Kortrijk) waardoor het behoud een feit was. Kroon op het werk, maar alweer niet beloond met punten, was onze laatste en knappe thuiswedstrijd tegen Gent die tevens de bevestiging bracht van een groeiende thuisreputatie en op die ingeslagen weg willen we graag verder gaan."

Michaël : we hebben lang moeten strijden voor het behoud. Waar lagen volgens U de pijnpunten ?
Dirk : "Die waren veelerlei. We werden geconfronteerd met veel blessures en die hadden een impact op de club, het team en de spelers individueel (Vanzo, Schwartz). De trainerswissel was niet evident en riep heel wat vragen op. Ook de situatie met Laurent Henkinet was niet gemakkelijk als mens. We hebben dus onze moeilijkheden gehad, maar dankzij de motivatie en het karakter van het team hebben we die samen overwonnen en werd het behoud zelfs iets sneller gerealiseerd dan in het verleden."

Michaël : karakter, strijd- en vechtlust, het was de voorbije jaren niet anders.
we zijn een ploeg van overlevers geworden. Is dat ingebakken in het DNA van deze jonge groep ?
Dirk : "Het is een stukje DNA, een stukje visie en een stukje screening, laat dat duidelijk zijn. Een stukje mentaliteit ook zoals die terug te vinden is bij onze vaste medewerkers en dat is van het grootste belang. Bij het screenen van spelers is mentaliteit een belangrijk thema waardoor de spelerskern het verlengde van die visie en mentaliteit is. Een must, want we zijn een club die leeft van passie en mentaliteit."
Tot hier de terugblik van voorzitter Dirk Huyck die later de avond zou afsluiten met een vooruitblik naar het komend seizoen en daarover lezen jullie meer in onze volgende Freethielsprokkels.

PVW.