Waasland-Beveren heeft na Vrasene en Bornem ook zijn derde oefenwedstrijd van de lopende voorbereiding met een overwinning afgesloten. Voor het eerst stond het tegenover een tegenstander die voor degelijk weerwerk zorgde en dat valt netjes af te lezen aan de nipte 0-1 overwinning die er pas in het wedstrijdslot kwam. Ander interessant gegeven is dat de Beverse defensie nog geen enkele keer werd gepasseerd in deze oefencampagne en zaterdagavond tegen FCN Sint-Niklaas was dat vooral de verdienste van een secure Merveille Goblet.
De opening was integraal voor een gretige thuisploeg die een drietal doelkansen bij mekaar voetbalde, maar Goblet liet zich tot nu toe in de voorbereiding zelfs op geen enkel schoonheidsfoutje betrappen. Pas met het half uur in zicht stak W-B de neus aan het venster met pogingen van Seck, Maxim Nijs en Moren, maar portier Jelle Merckx had gezien hoe zijn overbuur Goblet daar oplossingen voor vond. Rusten dus met een teleurstellende 0-0, maar die ontgoocheling was het gevolg van de geboden weerstand van een moedig Sint-Niklaas.

Alleen Myny en Caufriez mochten ook aan de tweede helft beginnen en dat zorgde voor een gewijzigd spelbeeld na de rust. Waasland-Beveren drukte de thuisploeg met de rug tegen de muur, maar grote kansen leverde dat niet op. Omstreeks de 27ste minuut hing een Beverse goal in de lucht, maar een schot van Boljevic werd afgeblokt en een dubbele kopbalpoging van Rudy Camacho werd ongedaan gemaakt door keeper Merckx van Sint-Niklaas. De beslissing viel in de 82ste minuut na een licht toegekende strafschopfout (vermoedelijk op Oreye) en Cherif Ndiaye nam het cadeau met beide handen aan om W-B te verzekeren van een derde opeenvolgende winstpartij, maar het was er eentje zonder glans. We moeten echter leren accepteren dat dit soort oefenmatchen uitsluitend zijn bedoeld om te werken aan die glans met het oog op eind juli en wat daarna volgt en de rest is niet meer of niet minder dan puur bijzaak.

W-B start met Goblet, Moren, Buatu, Gano, Seck, Dhondt, Caufriez, Nys, Myny, Schryvers en belofte Verheyden in de basis.

Opstelling 2de helft: Janssens, Demir, Camacho, Caufriez, Jans, Cools, Michel, Ndiaye, Myny, Orye, Boljevic.

Nog enkele weetjes : na Floriano Vanzo moet nu ook Niels De Schutter onder het mes en net zoals in het geval van Flor is de voorziene duur van de afwezigheid 3 maanden.
In principe arriveert vandaag zondag de Japanner Morioka op de Freethiel zodat hij morgen zijn maats naar het oefenkamp in het Nederlandse Dorwerth kan vergezellen.