Dinsdagavond heeft Waasland-Beveren tijdens het Nederlandse oefenkamp in Doorwerth in de vooravond met 3-0 verloren van de Roemeense landskampioen Steau Boekarest. In een gelijkopgaande eerste helft die overigens via Youtube rechtstreeks te volgen was op internet, had de ruststand minstens 1-1 moeten zijn, maar Gano slaagde er in een niet te missen kans na prima voorbereidend werk van een uitstekende Boljevic, de nek om te wringen waardoor de Roemenen met een licht gevleide 1-0 de rust konden ingaan. Uit die eerste helft onthouden we verder het debuut van onze Japanse international Ryota Moryoka die, voor zo ver dat te beoordelen valt op 45 minuten, een goeie indruk naliet als toekomstige patron van de ploeg.

Aan de rust voerde coach Philippe Clement een vijftal wissels uit waardoor het degelijke spelniveau van de eerste helft nooit meer werd gehaald en de Roemenen de score verder konden uitdiepen tot 3-0. Eerste verlies van de oefencampagne, maar de eerste helft met wat men voorzichtig een stilaan typeploeg zou kunnen noemen, was zeker hoopgevend. Het tweede doelpunt van Steau dat vroeg in de tweede helft viel was overigens buitenspel.

Waasland-Beveren startte met : Goblet, Demir, Moren, Camacho, Jans, Marquet, Seck, Moryoka, Boljevic, Ampomah en Gano.
Vervangingen aan de rust : Myny, Dhondt, Cerigioni, Michel en Colls in de plaats van Ampomah, Booljevic, Morioka , Seck en Marquet.

In de 60ste minuut stonden Goblet, Moren, Camacho, Demir, Jans en Gano hun plaats af aan Janssens, Caufriez, Buatu, Nys, Schryvers en een tester.