De voorbereiding schiet goed op en stilaan denkt Philippe Clement een basisploeg in gedachten te hebben. Volgende week zaterdag wacht nog Zulte-Waregem en op de nationale feestdag komt OHL naar de Freethiel voor de laatste oefenwedstrijd van de campagne 2017-2018.
Zaterdagavond speelden Waasland-Beveren en Club Brugge vriendschappelijk tegen mekaar in het Nederlandse Garderen en de Waaslanders namen op een sportieve manier revanche voor de overdreven 3-0 nederlaag van afgelopen dinsdag tegen Steau Boekarest. Omdat de wedstrijd achter gesloten deuren werd gespeeld beschikken we over niet zoveel informatie, maar tegen een experimenteel Blauw-Zwart trok W-B met 2-0 aan het langste eind. Die stand stond reeds halverwege op de bordjes nadat Aleksandar Boljevic in de 22ste minuut met een afgeweken schot voor de openingsgoal zorgde. Op slag van rust (43ste minuut) verdubbelde Zinho Gano die tussenstand tot de eindstand, want in de tweede helft vielen geen doelpunten meer.
Gano bij W-B en Refaelov bij Blauw-Zwart waren in de eerste helft de spelers waarvan de meeste dreiging uitging.
In Brugge maken ze er zich van af door te stellen dat het maar een oefenpot was die kadert in de voorbereiding, net zoals wij dat deden tegen Boekarest en zo is het ook, maar ik kan mij er wel iets bij voorstellen dat Philippe Clement stiekem in zijn vuist heeft gelachen met deze plaagstoot aan het adres van zijn ex-club die hem te onervaren vond om PreudHomme op te volgen om enkele weken later met Leko een coach aan te stellen met veel minder ervaring op het hoogste niveau.
Geen te voorbarige conclusies trekken natuurlijk, maar het is alvast een mooie opsteker voor Clement en co en wellicht het bewijs dat de voorbereidingsperiode tot nu toe als geslaagd kan worden bestempeld.

Waasland-Beveren begon aan de wedstrijd met : Goblet, Jans, Buatu, Camacho, Demir, Seck, Cools, Morioka, Boljevic, Ampomah en Gano.

64ste minuut : Moryoka verlaat het terrein, Cherif Ndiaye neemt over.
70ste minuut : Gano staat zijn plaats af aan Julian Michel.
75ste minuut : Maxim Nys komt in de plaats van Erdin Demir.
80ste minuut : Seck, Camacho, Cools en Jans worden vervangen door Schryvers, Van Dooren, Ddhondt en Marquet.