StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De minst besproken Beverse transfer tot nu toe ?
Philippe Clement en zijn staf werken in alle sereniteit aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Zaterdag werd de Nederlandse stage in Doorwerth besloten met een gewonnen oefenwedstrijd tegen het Club Brugge van Ivan Leko, terwijl een paar dagen eerder Steau Boekarest op dinsdag met 3-0 de maat nam van een in de tweede helft minder gestoffeerd W-B.
In afwachting van een opvolger voor Steven Langil lijkt Opoku Ampomah voorlopig de voorkeur te krijgen op een duobaan met bv. Aleksandar Boljevic die bezig is aan een schitterende voorbereiding en door Clement op rechts wordt uitgespeeld. Een vergelijkbare situatie is er met Goblet. Al meerdere weken gonst het van geruchten over de komst van een doublure voor Merveille.
De namen variëren van Roef over Steppe tot Bailly, maar die is gisteren zondag afgevallen nadat hij een akkoord bereikte met Moeskroen. Goblet zelf keept (en zo zien we het graag) alsof er geen vuiltje aan de lucht is en reken maar dat zijn doublure goeie papieren zal moeten voorleggen om hem op korte termijn uit de ploeg te spelen.
De minst besproken transfer bij Waasland-Beveren tot nu toe is die van de "stabiliteit". Jarenlang was de Freethiel een internationaal duivenhok en tegen de tijd dat de spelers mekaar bij de voornaam noemden zat het seizoen er bijna op. Geen toeval dat het behoud meermaals pas in het competitieslot werd gerealiseerd, alhoewel dat voor een deel ook te maken had met het tijdens de winterstop aantrekken van kwalitatieve voetballers als Schrijvers en Langil.
Waasland-Beveren liet in het tussenseizoen geen enkele basisspeler vertrekken en dat terwijl ongetwijfeld spelers rondlopen die bij elke subtopper deel zouden uitmaken van het fanion.
Ik heb zo het gevoel dat die stabiliteit (alle spelers kennen mekaar minstens een jaar) wel eens de waarde zou kunnen krijgen van een "goeie" en niet met naam te benoemen transfer.
Stabiliteit is niet per se een garantie op succes, maar voor een spelersgroep zoals die van W-B welke niet altijd overloopt van talent, kan continuïteit een geheim wapen zijn.

PVW.