StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zaterdag oefent W-B in Petegem tegen Zulte-Waregem.
Mooi staaltje van PR namens de vereniging Petegem die aanstaande zaterdag gastheer is voor de eersteklassers Waasland-Beveren en Zulte-Waregem en de moeite nam om de supportersclubs van betrokken clubs te mailen met de juiste toegangsprijzen (10 Euro).
Het is alleszins in meerdere opzichten een interessante confrontatie tussen twee provinciale clubs die jaren geleden een vergelijkbaar schitterend sportief verleden deelden en daarna om uiteenlopende redenen de zwaarste tol betaalden voor dat succes. De comeback die fusieclub Zulte-Waregem maakte mag gerust opzienbarend worden genoemd en is zonder twijfel in belangrijke mate het stilaan levenswerk van architect Franky Dury. Zulte-Waregem is voor veel clubs een voorbeeld en niet toevallig liet voorzitter Dirk Huyck in één van zijn toespraken op de kick-off de naam van Zulte-Waregem vallen als club in wiens sporen hij graag W-B op termijn zou zien treden.

In een mooi interview met Sporza begin deze week vertelde Philippe Clement dat er naast een doelman en linkerflankspeler, mogelijks nog versterking op het middenveld komt. Die kan er echter alleen maar komen wanneer er wat budgettaire ruimte ontstaat door bv. het vertrek van (laat ons hopen spelers die op geen vaste basisplaats kunnen rekenen). Nu de voorbereiding een flink eind is opgeschoten en het aantal oefenwedstrijden zich beperkt tot Zulte-Waregem en OHL (er is woensdag 19 juli om 19.30 uur nog een wedstrijd toegevoegd tegen Cappellen met een samengesteld elftal van A-kernspelers en beloften), worden waarschijnlijk eerstdaags nog knopen doorgehakt over spelers die mogen vertrekken. De financiële ruimte die daardoor "zou" ontstaan maakt in dat geval een opening naar bijkomende versterking op het middenveld.

PVW.