Laat ons hopen dat het een voorbode is, maar wanneer er iets de oefenwedstrijden in de lopende voorbereiding kenmerkt is het wel de weinig tegengoals. Het maken van doelpunten verloopt op het eerste zicht even stroef als vorig seizoen, maar het valt op dat Zinho Gano er zin in heeft, want zowel tegen Club brugge als Zulte-Waregem dat naar verluidt een oogje op hem heeft, was hij trefzeker.

Zaterdagavond slaagden de mannen van Philippe Clement er in op het veld van Sparta Petegem na een uit Bevers oogpunt genietbare wedstrijd, met de kleinste score beter te doen dan het Zulte-Waregem van Franky Dury. De eerste helft ging vlot op en neer zonder veel doelgevaar, maar het was toch Zinho Gano die in de 38ste minuut met een persoonlijke inspanning voor de 0-1 ruststand zorgde. Na rust namen de Waaslanders zelfs het voortouw en liet Jens Cools een uitgelezen kans op de 0-2 liggen. Dat Zulte-Waregem enigszins ontgoochelde was ongetwijfeld de verdienste van een dapper Waasland-Beveren.
Resultaten in oefenwedstrijden zijn ondergeschikt aan het naleven van gemaakte afspraken tussen technische staf en spelers en het terugzien van ingeoefende patronen op training, maar de winst tegen Zulte-Waregem en vorig weekend tegen Club Brugge zijn best wel flinke opstekers voor Clement en co.

Waasland-Beveren begon aan de wedstrijd met : Goblet, Demir, Moren, Camacho, Caufriez, Seck, Cools, Morioka, Boljevic, Ampomah, Gano.
Aan de rust kwamen Myny en Schryvers in de ploeg, Caufriez en Boljevic bleven binnen.
59Ste minuut : Michel vervangt Morioka.
62ste minuut : Cerigioni komt in de plaats van Ampomah.
68ste minuut : Buatu volgt Moren op.
76ste minuut : Ndiaye neemt de plaats in van doelpuntenmaker Gano.
82ste minuut : Marquet in, Jens Cools out.