StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg W-B NIPT VOORBIJ OHL IN GALAWEDSTRIJD.

Met een zuinige en in de tweede helft afgedwongen 2-1 overwinning heeft Waasland-Beveren vrijdagavond een punt gezet achter een geslaagde oefencampagne. De door de supporters verhoopte galawedstrijd werd het niet, want OH Leuven was een stugge tegenstander die het in eerdere voorbereidingsmatchen Mechelen en Oostende al moeilijk maakte en dat leverde telkens een overwinning op. Halverwege waren de Vlaams-Brabanders goed op weg voor een derde keer te stunten na de 0-1 van Mathieu Maartens, maar de thuisploeg kon vroeg in de tweede helft na een strafschop omgezet door Rudy Camacho en een knappe goal van Jur Schrijvers keurig aangebracht door Morioka, alsnog de scheve situatie recht trekken. Waasland-Beveren combineerde bij momenten niet onaardig onder impulsen van een technisch vaardige Ryota Morioka, maar al bij al leverde dat veldoverwicht te weinig doelgevaar op. De thuisploeg begon aan de wedstrijd met wat wel eens de voorlopige typeploeg van Philippe Clement zou kunnen zijn, nl. met Moren in plaats van Buatu en in afwachting van versterking op de linkerflank, Opoku Ampomah in de basis.

Er hing een gezellig familiaal sfeertje vrijdagavond op de Freethiel, maar toch blijft het jammer dat deze wedstrijd niet werd voorafgegaan door de klassieke fandag, want die had gisteren zaterdag plaats. De voorbereiding zit er nu volledig op en volgende week zaterdag in Genk begint het grote werk. Of W-B er klaar voor is zullen de komende weken duidelijk maken, maar het uitblijven van de linkerflankaanvaller dwarsboomt behoorlijk de voorbereiding zoals Clement ze graag had gezien.
Opvallend aan deze oefencampagne was dat Waasland-Beveren slechts 4 goals incasseerde waarvan 3 tegen Steau Boekarest tijdens het oefenkamp in Doorwerth. Achterin "lijkt" het beter in mekaar te zitten dan vorig seizoen met een rustbrenger als Moren en een van vertrouwen bulkende Rudy Camacho. Precies dat vertrouwen mist momenteel Laurent Jans met als mogelijke oorzaken transferbeslommeringen en late internationale verplichtingen met Luxemburg.

Patrick Van Wesemael.