StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Freethielvrienden Bornem winnen beachvoetbaltornooi op de fandag.
Supportersclub Freethielvrienden Bornem heeft afgelopen zaterdag het beachvoetbaltornooi georganiseerd door de Supportersfederatie van Waasland-Beveren op zijn naam geschreven. De wisselbeker "Battle of the Fanclubs" mag dus het komend jaar pronken in ons lokaal te Bornem en dat is een zoveelste geslaagde activiteit om fier op te zijn. Fier mogen ook de organisatoren zijn, want deze eerste editie zat op wat kinderziektes na prima in mekaar en kende een sportief verloop.

Met de Beverboys, UB14, Sportief, Moet Kunnen, WB United en de Freethielvrienden Bornem hadden 6 supportersclubs zich ingeschreven en die werden netjes ingedeeld in 2 groepen.
De Freethielvrienden zaten in een poule met de Beverboys en Sportief en onze jongens mochten om 10 uur de spits afbijten voor tweemaal tien minuten fysiek zwaar ploetervoetbal in het mulle zeezand tegen de Beverboys. Na een 3-0 ruststand in het voordeel van de Klein-Brabanders werd het uiteindelijk 5-2 tegen deze zeer sportieve tegenstander. Omdat daarna Sportief de betere was van opnieuw de Beverboys, moest de partij tussen de Freethielvrienden en Sportief beslissen over groepswinst. Het werd een spannende wedstrijd waarin de Freethielvrienden nipt, maar verdiend met 1-0 (stand die aan de rust reeds was bereikt) aan het langste eind trokken.

In de andere groep bleek een collectief sterk Moet Kunnen dominant zodat we om 12 uur afstevenden op een finale tussen de Freethielvrienden Bornem en Moet Kunnen.
Moet Kunnen startte als favoriet aan de partij en vooraleer de match goed op gang was gekomen keek het tegen een 2-0 achterstand aan tegen de Freethielvrienden die als een komeet van start gingen. De ruststand werd gehaald met een toch wel verrassende 3-0 in het voordeel van de Bornemmenaars en daarop viel echt niks af te dingen.
Ook na de pauze bleven de Klein-Brabanders nog even op hun elan doorgaan met de 4-0 tot gevolg. Daarna kon Moet Kunnen voor het eerst in de partij tegenprikken, maar omdat de 5-1 binnen dezelfde minuut viel werd het nooit spannend. Het werd uiteindelijk 5-2 na een zeer genietbare wedstrijd die ontzettend veel fysieke inspanning vergde van de beide teams (er werd gespeeld met 4 tegen 4).

Een bijzonder knappe prestatie van de Freethielvrienden Bornem die als gelegenheidsploegje zichzelf en hun supporters aangenaam wisten te verrassen. Een dikke proficiat Kris, Bart, Nicolas, Maarten, Brecht, Jentel, Arne, Mozes en Joe. Bedankt ook coach Kevin, evenals de talrijk meegekomen supporters, want het geheim van het succes zat hem in de fantastische wisselwerking tussen spelers, coach en supporters. Schitterend gedaan gasten ! In de de rubriek foto's vinden jullie de nodige sfeervolle plaatjes terug als herinnering aan een geweldig tornooi. We hebben onszelf wat aangedaan, want nu zijn we moreel verplicht ook volgend jaar deel te nemen. Tot slot nog een woord van dank aan de Supportersfederatie van Waasland-Beveren voor dit mooi initiatief en degelijke organisatie.

PVW.