StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vakantiemodus
Enkele dagen geleden deed ik een oproep aan onze websitebezoekers om in deze vakantieperiode voor de webmaster en mezelf wat leesvoer aan te reiken. Daarop kwam zondag een heel fijne reactie van Rudi De Jonghe en we willen jullie zijn interessante bijdrage niet onthouden.
Laat zijn voorbeeld aanstekelijk werken voor andere bezoekers die wat fraais kunnen aanbrengen m.b.t. KSK Beveren of Waasland-Beveren. Nogmaals bedankt Rudi !

PVW.

Oud KSK Beveren-spelers verenigen bij Hoek (NL)

Bij de HSV Hoek , een deelgemeente van Terneuzen , staan dit seizoen maar liefst 6 ex-spelers van KSK Beveren op de loonlijst.
Er zijn voorgaanden, met Gideon Imagbudu en Gunther De Meyer (beiden in 2007), Sam De Munter (2015) en de eerste , Wesley De Smet (2003) , die het toen als speler deed, is nu als T2 nog steeds nauw betrokken bij deze ambitieuze dorpsclub.
Na de afgelopen 5 seizoenen, de meest succesvolle uit de clubgeschiedenis, werd dit jaar besloten om met een bijna compleet nieuwe selectie te starten aan 2017-2018.
Opvallend : de 3-met-Beverse-achtergrond mochten aan boord blijven !

1.Wesley De Smet : hij start nu zijn 3* seizoen als assistent-trainer van Jannes Tant (ex-RC Gent-Zeehaven en Club Brugge-Beloften).
2.Jordi De Jonghe (25) is de nummer 1 sinds zijn aankomst in 2011. Hij werd reeds uitgeroepen tot de "minst gepasseerde" en "beste" amateurdoelman. Hoogtepunt voor hem én de club : het Bekerduel bij Feyenoord :live op tv én 'man of the match' . Hij was ook de laatste doelman onder de lat bij KSK Beveren, op zijn 16de.
3.Fabian Wilson (26) is een rechtsachter, die van zijn 9de tot en met zijn 15de de jeugdopleiding doorliep op de Freethiel. Na zijn terugkeer in zijn geboortedorp, Terneuzen,werd hij snel opgemerkt door Hoek, waar ook hij sinds 2011 speelt. Fabian werd al 2x uitgeroepen tot 'Beste Zeeuwse Voetballer'.
4.Aaron Verwilligen (23), komt over van Temse, voordien nog bij Union. Hij moet de leemte op het middenveld opvullen, die was ontstaan na het vertrek van heel wat middenvelders. Geen van hen was echter Verdedigende Middenvelder, iets wat Aaron wel is. De trainer is helemaal weg van hem.
5.Sidi Ceesay (27), spits,die ook van Temse overkomt. Het is mogelijk de laatste kans voor Sidi om terug op niveau te voetballen.Aangezien in Nederland bijna steeds met 3 spitsen wordt gespeeld, komen er alvast kansen genoeg om zich te bewijzen.
6. Zinou Cergui (33), verdediger, is misschien wel de grootste verrassing. Na passages bij Antwerp en Lommel koos hij voor zijn werk, waardoor hij niet meer kon voetballen. Nu past zijn baan beter bij het 3x trainen en heeft hij enorm veel zin om achterin mee de verdediging kleur te geven. Hij is meteen de oudste speler van de selectie.

We horen misschien weinig over deze jongens,maar in het trotse Zeeland is Hoek dé topclub, en wordt alle doen en laten nauwgezet gevolgd door de media (de PZC en Omroep Zeeland). Het is wel leuk om te lezen dat velen toch nog op enig niveau (onderste tabel oude 2de Klasse/ Bovenste tabel oude 3* Klasse) wekelijks aan voetballen toekomen én dat zij daar ook gewaardeerd worden. Trond Sollied is een trouwe volger van de club, ook hij heeft het volste vertrouwen in de nieuwe lichting spelers, waaronder dit seizoen toch een opmerkelijk grote Beverse delegatie !
De HSV Hoek speelt zijn thuiswedstrijden 's zaterdags om 14u30.Meer info vind U op http://www.hsvhoek.nl/ .