StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB OP ZOEK NAAR DE BEVESTIGING VAN EEN GOEIE VOORBEREIDING.

Play-off II leek een drama te worden voor W-B, maar na een valse start volgde een knappe remonte bekroond met een mooie 1-3 overwinning op de laatste speeldag in het Koning Boudewijnstadion waarvan we vooral de 2 beauty's van Ampomah onthouden.
Die positieve noot waarmee Waasland-Beveren eindigde (geen idee of het ene met het andere te maken heeft) werd doorgetrokken tijdens de voorbereiding die vlekkeloos verliep en waarin de overwinningen tegen Club Brugge en Zulte-Waregem de bevestiging brachten van een geslaagd oefenkamp en globaal genomen succesvolle voorbereiding. Enige smet op deze hoopvolle vooruitzichten is het uitblijven van bijkomende versterking op de linkerflank en het vinden van een doublure voor Goblet, maar daar tegenover staat dan weer dat de club er "voorlopig" goed in slaagt om de interesse voor een aantal spelers af te wimpelen. Laten we er geen misverstanden over in de wereld sturen : de meeste van de gegeerde spelers hebben in hun contract een clausule staan met daarin een bedrag waarvoor zij zonder de toestemming van W-B de club kunnen verlaten.
We hebben het op onze website meermaals benadrukt : een goeie voorbereiding biedt niet de minste garantie op een goed begin, laat staan op een goed seizoen. Een goeie wedstrijd op zijn beurt is evenmin een garantie op het pakken van 1 of 3 punten en ik zal er alvast niet van wakker liggen dat een mindere match morgen in Genk toch puntenwinst oplevert.

Na het ontslag van Peter Maes bij Genk en de komst van Albert Stuivenberg naar de Crystal-Arena is er een bijna ontstuitbare positieve flow ontstaan bij de Limburgers. Europees prima geboerd en in de Jupiler Pro League met de vingers in de neus de finale van play-off II bereikt en ook gewonnen op Stayen. Na een bijzonder lang seizoen was de wedstrijd in de Oostendse Versluys-Arena met als inzet een Europees ticket, er één te veel. Genk heeft in die tweede seizoenshelft echter indruk gemaakt onder zijn nieuwe coach Stuivenberg en omdat het zijn basis zo goed als samen kon houden, zijn de meeste insiders het er over eens dat Genk een certitude wordt voor play-off I en wie weet meer.
Vorig seizoen eindigde Genk – W-B op een spektaculaire 2-2 en lieten de Waaslanders een 0-2 voorsprong alsnog ontglippen. De terugwedstrijd op de Freethiel die overigens op een magere 0-0 eindigde werd dan weer gekenmerkt door een groot aantal afwezigen in de beide kampen omdat deze match werd verplaatst omwille van een door de mist uitgestelde partij van Genk bij het Italiaanse Sasuolo.

Patrick Van Wesemael.