StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tip voor de organisatoren van de fandag .
De globale beoordeling van de fandag vorige week is nogal negatief uitgevallen voor zij die er ongetwijfeld heel wat tijd hebben ingestoken en dat is uiteraard bijzonder jammer. Als Maarten Goffin als moderator de schouderklopjes in ontvangst mocht nemen zaterdagavond is dat leuk voor Maarten en ook voor ons Freethielvrienden, maar dan schortte er waarschijnlijk iets aan de organisatie in zijn totaliteit. Ik ga mij niet uitspreken over wie en wat, want wat mij betreft staan de beste stuurlui meestal aan wal, maar misschien toch deze tip voor volgend seizoen : het kan zeker geen kwaad om de Supportersfederatie van W-B wat meer verantwoordelijkheden te geven voor een dag die in het teken staat van de supporter. Als voorbeeld neem ik graag de organisatie van het eerste beachvoetbaltornooi (battle of the fanclubs) tussen de supportersclubs dat werd gekenmerkt door een heel strak tijdsschema dat perfect werd nageleefd en dat is uiteraard een compliment voor de deelnemende teams, maar ook en vooral het werk van de inrichtende SF. En was het niet uitgerekend het ontbreken van een strikt tijdsschema dat de fandag zo chaotisch deed verlopen ?

* Victorien Angban kan de nieuwe nr 8 van WB worden.
De twintigjarige Victorien Angban die een kort verleden bij STVV heeft zou wel eens de nieuwe Beverse nr 8 kunnen worden. Zodra de medische keuring goed wordt bevonden kan deze transfer van het jeugdige Ivoriaanse talent dat thans nog aan Chelsea toebehoort, op de Freethiel worden ingezet op de positie waar tot nu toe Marquet niet bracht wat er op het moment van zijn aantrekken werd verwacht. Of het resultaat van die medische keuring meevalt is geen evidentie, want uitgerekend een voetblessure bij Angban zou nog roet in het eten kunnen gooien. Rond de linkerflankspeler en bijkomende doelman blijft het voorlopig angstvallig stil. Ik las gisteren op Twitter en quote van Herman Van Holsbeeck die van mening was dat men zijn zakdoek zou bovenhalen als men ziet wat sommige Belgische clubs willen geven voor het huren van een speler. Zouden we dat als een kwade blik richting Waasland-Beveren moeten opvatten m.b.t. Roef ?

* Toch nog een woordje over de pintjes (of moet ik pinten zeggen) op de Freethiel ?
Blijkbaar heeft het bijna verwaarloosbaar goedkoper maken van de pintjes op de Freethiel komend seizoen heel wat gemengde reacties losgemaakt. Misschien kunnen jullie wel raden in welk kamp ik mij bevind, maar graag toch deze bedenking : wie minder goeie bedoelingen heeft kan dat wat mij betreft zowel met pintjes van 25 cl als met die van 33 cl.

PVW.