Goed voetbal brengen en lef tonen, met die opdracht stuurde Philippe Clement zijn spelers zaterdagavond tussen de lijnen in Genk en het moet gezegd, zijn advies was niet in dovemansoren terecht gekomen. Met uitstekend bewegingsvoetbal presteerde W-B het om een uur lang een Genk dat de top3 ambieert tot een zielloos ploegje te degraderen. Waasland-Beveren speelde onder impulsen van een ongrijpbare Ampomah en een technisch vaardige Morioka een fantastische eerste helft waarin het met een 0-1 bij rust veel te karig werd beloond. Het moest zelfs tot de slotseconden wachten om aan die dik verdiende voorsprong te geraken en het was uiteindelijk Myny die voor gerechtigheid zorgde. Wanneer het opsommen van de kansen lastig bij te houden valt zegt dat voldoende over het meesterschap van de Waaslanders in het eerste bedrijf.

De tweede helft was amper op gang gefloten (47ste minuut) of Zinho Gano onderstreepte zijn prima voorbereiding en ambitie om hoog te eindigen in de topschutterslijst met de 0-2. De bezoekers bleven vriend en vijand verbazen met knap aanvallend voetbal en mochten zich enkel aanrekenen dat het verzuimde in deze fase een wankelend Genk tegen het canvas te meppen, want de kansen bleven met de regelmaat van de klok aanrollen. Die nonchalence zou W-B duur te staan komen, want tussen minuut 70 en minuut 82 bogen de herboren Limburgers na het inbrengen van o.a. Schrijvers en Naranjo, een uitzichtloze 0-2 om in een onwaarschijnlijke 3-2 voorsprong. Genk achtte zich zegezeker en typisch voor deze knotsgekke wedstrid was de oververdiende gelijkmaker van Gano diep in de blessuretijd.

Een wedstrijd met een dubbel gevoel, want net als vorig seizoen gaf W-B een dubbele voorsprong in Genk uit handen. We onthouden echter een formidabele wedstrijd van onze club en dito debuut van coach Clement. En waar Waasland-Beveren vorig seizoen op de openingsspeeldag volkomen onverdiend in blessuretijd onderuitging in Charleroi, sleept het nu in diezelfde eindfase een dik verdiend puntje uit de brand en dat mag gezien de schitterende voorbereiding niet eens een verrassing worden genoemd.