StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Echo's na Genk - W-B.
Het moet jaren geleden zijn dat KSKB of W-B tijdens de competitieopener op verplaatsing een nederlaag kon afwenden. Dat dit gebeurde bij het ambitieuze Genk en na een bijzonder aangename wedstrijd waarin de bezoekers uit Beveren meer verdiende, is een interessant gegeven in het vooruitzicht van de komst van KV Mechelen aanstaande zaterdag 5 augustus. Het zou afbreuk doen aan de knappe prestatie van W-B gisteren door te stellen dat Genk ons de laatste tijd best ligt, want meer nog dan dit schitterend resultaat buitenshuis was het vooral de manier waarop dit werd gerealiseerd die bij de entourage en ook daarbuiten tot de verbeelding sprak.
Uiteraard was de 3-3 het gevolg van een collectieve glansprestatie, maar wat mooi dat nieuwkomer Ryota Morioka en Opoku Ampomah dat laagje glans nog wat extra wisten op te poetsen met bij momenten geniale ingevingen die daarenboven uiterst efficient waren. Maar ook de Belgische youngsters Goblet, Myny en Gano hadden een ruim aandeel in zowel het spectakelgehalte als het eindresultaat. Opmerking die wel vaker werd gemaakt door een aantal supporters was dat het spel van W-B fysiek veeleisend is en daarbij de vraag moet worden gesteld hoe lang deze jonge ploeg zulke zware inspanningen kan blijven opbrengen. Anderzijds heeft Philippe Clement wel wat wisselmogelijkheden in de wetenschap dat Michel, Marquet,Cerugioni, Nys, Dhondt, Ndiaye en Boljevic hetzij op de bank zaten, hetzij niet eens tot de wedstrijdkern behoorden. En over Boljevic gesproken, ik ging er van uit dat Aleksandar dit seizoen als titularis zou beginnen, maar Clement heeft ons, zoals het hoort in dit wereldje, goed om de tuin geleid en daar zal Olivier Myny niet rouwig om zijn. Zou Valtteri Moren in zijn derde seizoen op de Freethiel eindelijk zijn slag thuis hebben gehaald op Buatu ? Beiden kenden een aangepaste voorbereiding omwille van late interlandverplichtingen, maar het ziet er toch naar uit dat het kleine tikkeltje meer rust in het spel van Valtteri voorlopig de voorkeur geniet van Clement. Seck die net als Morioka wat uit het spelbeeld verdween in de tweede helft (hij had wel nog een mooi aandeel in de 3-3 van Gano) kende ook vorig seizoen een sterk competitiebegin, maar verviel daarna te gemakkelijk in wisselvalligheid. Wanneer echter Ibrahima er in zou slagen wat meer constant te zijn ziet het er voor hem persoonlijk en voor het hele team bijzonder goed uit, want geen speler die meer ballen met het hoofd verwerkt dan Seck en als hij daarenboven nog diensten gaat bewijzen als aanbrenger stevent Gano mogelijk op een boerenjaar af.
O ja, zou de knalprestatie van zaterdagavond de kopzorgen van de clubleiding omtrent bijkomende versterking er minder op gemaakt hebben ? En wat zou Victorien Anbang van zijn nieuwe club hebben gedacht ? Laat ons hopen dat de pechvogels van de voorbereiding Vanzo en De Schutter de nodige energie zullen putten uit deze sprankelende prestatie van hun ploegmaats, want één ding staat als een paal boven water : het seizoen is pas begonnen en we zullen de jongens die er zaterdagavond om uiteenlopende redenen niet bij waren, gegarandeerd nog nodig hebben !


PVW.